İran İslam CumhuriyetiLübnanTüm Haberler

Hizbullah ve Emel’den Lübnan hükümetine İran önerisi

Hizbullah ve Emel hareketleri, Lübnan hükümetinden İran Dışişleri Bakanı’nın Lübnan’ın elektrik ihtiyacının karşılanmasına ilişkin önerisini biran evvel kabul edip, ABD büyükelçisinin vaatlerini beklememesini istedi.

Lübnan son aylarda, enerji sektöründe yakıt sıkıntısı yüzünden şiddetli kriz içindedir. Bu durum evlerde ve devlet kuruluşlarında elektriğin uzun süre kesilmesine yol açmıştır.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan son sıralarda Beyrut’ta yaptığı ziyarette, İran ile Lübnan ilişkilerini mümtaz olarak niteleyerek, Tahran’ın Lübnan’da iki elektrik santrali kurmaya hazır olduğunu bildirmişti.

Bugün Hizbullah ve Emel hareketleri liderleri, Lübnan’ın güneyinde Nabatiye kentindeki toplantıda ülkedeki mali sorunların azalması için öneriler ve programları ve seçimlerle ilgili son hazırlıkları ele aldılar.

Hizbullah ve Emel hareketleri liderleri ayrıca, Lübnan hükümetinden İran Dışişleri Bakanı’nın Lübnan’ın elektrik ihtiyacının karşılanmasına ilişkin önerisini biran evvel kabul edip, ABD büyükelçisinin vaatlerini beklememesini istedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir