FilistinTüm Haberler

Filistin Direnişinden Siyonist rejime uyarı!: 11 günlük savaş tekrarlanabilir!

Al-quds Al-Arabi gazetesi, Filistin direniş gruplarının arabuluculara daha önce Kudüs’e yardım için müdahale uyarılarının hala gündemde olduğunu söylediğini bildirdi.

Arabulucularla yapılan temasların ardından Filistin direniş grupları, işgal altındaki Kudüs’ün Babu’l-Amud bölgesine yapılan Siyonist saldırıları konusunda, geçen yılda Gazze’de savaşın patlak vermesine yol açan durumun tekrarlanması konusunda uyardı.

Al-quds Al-Arabi gazetesinde yayınlanan bilgiye göre, Filistinli direniş grupları arabuluculara şunları söyledi: “Kudüs’e yardım etmek için müdahale etmeye yönelik önceki uyarılarımız hala geçerli ve İsrail’in şu anki eylemleri gerilimi tırmandırıyor gibi gözüküyor. Özellikle fanatik Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa’ya saldırmakla tehdit etmiştir.”

Gazete, Filistin İslami Cihad’ın askeri kolu Kudüs Tugayları’nın Siyonist Rejime yeni bir mesaj göndermek için Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerinde askeri tatbikatlar düzenlediğini yazdı. Gazze Şeridi’nin merkezinde askeri üniforma giyen Kudüs Tugayları direnişçilerinin de çeşitli silahlar taşıdığı belirtildi.

Al-quds Al-Arabi gazetesi ayrıca, savaş olasılığı ve tehlike hisseden rejim ordusunun Demir Kubbe sistemini Gazze Şeridi sınırlarında tam alarma geçirdiğini bildirdi.

Öte yandan İslami Direniş Hareketi (Hamas) Kudüs Sözcüsü Muhammed Hamade, işgal rejiminin Dış İşleri Bakanı Yair Lapid’in işgal altındaki Kudüs’ün Babu’l-Amud bölgesine baskın düzenlemesinin son derece tehlikeli bir provokasyon olduğuna ve bundan doğacak sonuçlardan da İsrail işgal rejiminin sorumlu olduğuna dikkat çekti.

Hamas Sözcüsü Hamade olayla ilgili açıklamasında; “Siyonist düşmanın Dış İşleri Bakanı Yair Lapid’in Babu’l-Amud’a baskın düzenlemesi ve onun ardından işgal güçlerinin işgal altındaki Kudüs’te bulunan halkımıza kurşun yağdırması işgalcinin Kudüs ve Mescid-i Aksa hakkındaki çirkin planlarını uygulama konusunda ısrarlı olduğunun açık bir göstergesidir.” ifadesine yer verdi.

Hamade, bu tutumun bu mübarek ayda Filistin halkına ve ümmete yönelik tehlikeli bir provokasyon olduğunu belirterek, doğacak sonuçlardan da işgal ordusunun komutanlarının sorumlu olacağını vurguladı.

İsrail ordu radyosu da Siyonist güvenlik kurumlarının Babu’l-Amud yakınlarındaki çatışmalardan çok endişe duyduğunu bildirdi. Siyonist bir kaynak, “Kudüs’te tansiyon yükselirse Gazze Şeridi de gerginleşecek” dedi.

Siyonist Rejim, arabuluculara defalarca Kudüs’te barış ve sükûneti sağlamak için çalışacağına dair söz vermişti, ancak pratikte rejim güçleri mübarek Ramazan ayının ilk gecesinde Kudüs sakinlerine saldırdı ve onlarca Filistinliyi yaraladı. 
Gazze’deki direniş grupları, 11 Mayıs 2021’de Siyonist İsrail ile gerginliğin tırmanmasıyla eş zamanlı olarak “Kudüs’ün Kılıcı” adını verdikleri operasyonları başlattıklarını duyurdu.

Hamas’ın öncülüğündeki Gazze’deki direniş grupları benzeri görülmemiş bir harekat düzenledi.

Tel Aviv başta olmak üzere, birçok şehre toplam 4 bin 300 füze atan Hamas, işgalci Yahudilere korku saldı. Siren seslerinin kesilmediği işgalci şehirlerinde Siyonist Yahudiler kafalarını sığınaklardan çıkaramadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir