IrakSuriyeTüm Haberler

Direniş Güçleri’nden Büyük Şeytan ABD’nin Irak ve Suriye’deki askeri üslerine füzeli saldırı!: En az 2 ABD askeri ölü veya yaralı!

ABD askerlerinin de konuşlu olduğu Irak’taki Ayn el-Esad üssüne insansız hava araçları ve roketle saldırı düzenlendiği bildirildi.

Iraklı bir güvenlik kaynağı Cuma sabahı, ülkenin batısındaki Anbar vilayetinde bulunan Ayn al-Esad üssüne roket ve insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlendiğini bildirdi.

Kaynak, roket saldırısının askeri üste konuşlandırIan C-ROM savunma sistemi tarafından önlendiğini söyledi.

Yerel medyaya göre, İHA’lardan biri hava savunma sistemleri tarafından vuruldu, diğeri ise Ayn el-Esad hava üssünün pistlerinden birinin yakınına düştü.

Irak’taki saldırıyla ilgili ABD ordusundan henüz açıklama gelmedi.

Öte yandan dün Suriye’nin doğusundaki Amerikan askeri üssüne düzenlenen roketli saldırı sonucu 2 Amerikan askeri yaralandı.

Amerikan askerleri ve onlara bağlı teröristler uzun bir süredir yasadışı olarak Suriye’nin kuzey ve doğusunda bulunmakta. Amerikan güçleri, Suriye’nin petrol kaynakları ve tahılını yağlamakta olup, bölge sakinleri aleyhinde girişimlerde bulunuyorlar.

Sputnik’in haberine göre, bugün Suriye’nin doğusunda yer alan El-Ömer petrol sahasında Amerikan askeri üssüne roketli saldırı düzenlendi. Saldırının ardından üste yangın çıktığı ve iki Amerikan askerinin yaralandığı bildirildi.

Öte yandan, Deyrezzor kırsalının kuzeydoğusunda yer alan El İzba beldesinde Amerikan işgal güçleri tarafından desteklenen “DSG” milislerinden bir silahlı makineli tüfekli saldırıda öldü, bir kişi de yaralandı.

Yerel kaynaklar SANA’ya, halk gruplarının Deyrezzor kırsalının kuzeydoğusunda yer alan El İzba köyünde dolaşırken DSG milislerine bağlı silahlı bir grubu otomatik silahlarla hedef aldığını belirtti.

Kaynaklar, söz konusu saldırının sonucunda, Deyrezzor kırsalının Doğusundaki Hacin kentinde bir silahlının öldürülmesinden ve iki silahlının de yaralanmasından saatler sonra silahlı bir kişinin öldürülmesine ve diğerinin de yaralanmasına yol açtığına işaret etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir