Batı AsyaTüm Haberler

İşgal rejimi şokta! Siyonist gazeteler “Tel Aviv” operasyonunu yorumladı: Zamanlama çok hassas ve görüntüler inanılmaz!

Dün, Perşembe, Filistinli genç Raad Fathi Zaidan Hazem’in (29 yaşında) gerçekleştirdiği silahlı saldırı İsrail gazetelerinin sayfalarında birinci oldu.

İsrail Hayom gazetesi , “Tel Aviv” saldırısının “çok hassas bir zamanlamada gerçekleştiğini, özellikle de İsrail’in bu tür operasyonlardan kaçınmak için elinden gelen her şeyi yaptığı Yahudi Fısıh Bayramı’nın ilk gününe denk geldiğini” yazdı.

Gazete, “İsrail’in bundan sonraki aşamada stratejisini değiştireceğini ve bu durumun tehlikeyi azaltmak ve mümkün olduğu kadar caydırıcı olmak için çalışmak çok daha önemli adımlara ihtiyaç duyacağını” sözlerine ekledi.

” Yediot Aharonot ” gazetesine gelince, Tel Aviv’deki Dizengoff Caddesi’ndeki kaos durumunu bildirerek, görüntüleri “inanılmaz” olarak nitelendirdi.

Yedioth Ahronoth , Tel Aviv’in merkezindeki saldırının “kendileri için zayıf bir nokta olarak görülen bir yerde İsraillilerin yumuşak karnına bir darbe” olmayı hedeflediğini belirtti.

Bu saldırının Beersheba, Hadera ve Bnei Brak’taki önceki olaylarla ortak bir yönü olmasa da, asıl hedefin İsrailliler arasında panik yaratmak ve bölünmüşlüğü güçlendirmeyi amaçlıyor dedi.

Gazete, “Zor günleri bekleyen İsrail Başbakanı Naftali Bennett’in bu tehlikenin farkında olması, iç siyasete olan ilgisini bir kenara bırakıp, 60 kişilik kırılgan koalisyonla yeniden güvenlik konusuna odaklanması gerektiğine dikkat çekti.

“Maariv” gazetesi de ateş açma eyleminin “İsrail’in göbeğinde kanlı bir saldırı” olarak nitelendirerek, insanların sokaklarda koşuşturduğu yerde bulunanlardan birinin operasyondan sonra “delirdiğini” yazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir