FilistinTüm Haberler

Gazze’deki direniş hareketleri, Mescidi Aksa ve Kudüs için seferberlik çağrısı yaptı!

Filistin direniş grupları kutsal Mescidi Aksa’nın ve Kudüs’ün savunulması için Filistin’in bütün bölgelerinde ve Filistin dışında geniş çaplı kampanya ve mücadele başlatılması çağrısı yaptı. 

Dün (13 Nisan Çarşamba) Gazze’de Hamas’ın ofisinde toplanan direniş grupları temsilcileri Filistinlileri yarınki Cuma namazını Mescidi Aksa’da kılmak ve siyonistlerin burayı kirletme girişimlerine karşı burayı korumak için nöbet tutmak amacıyla harekete geçmeye çağırdı. 

Direniş grupları işgal rejiminin vaatlerine ve taahhütlerine güvenilmemesi gerektiğini hatırlatarak Filistin’in her tarafında direniş için harekete geçilmesi, Mescidi Aksa’nın savunulması için daha çok hazırlıklı olunması gerektiğini hatırlattı. 

Direniş grupları Arap toplumlarını ve tüm Müslüman halkları da işgalcinin Kudüs düşmanlığını gemlemek için harekete geçmeye, bu rejimin büyükelçilikleri ve konsoloslukları önünde gösteriler düzenlemeye çağırdı. 

Direniş grupları Cenin’e destek ve buranın üzerindeki ablukanın kırılması için de harekete geçilmesi gerektiğini hatırlattılar. 

Kendilerini Tapınak (Heykel) cemaatleri olarak isimlendiren fanatik ve ırkçı yahudi grupları, yahudilerin Pesah Bayramı’nın ilk günü olarak kabul edilen 15 Nisan Cuma günü Mescidi Aksa’ya baskınlar düzenlemeye, burada ayinler yapmaya ve kurbanlar kesmeye hazırlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir