Genel

General Haydari: İran’ın askeri ilerleyişi, düşmanı hayal kırıklığına uğrattı!

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Kara Kuvvetleri komutanı, düşmanların, İran’ın kültürünü, ekonomisini ve savunma yeteneklerini hedef aldığını söyledi.

Tuğgeneral Kiyomers Haydari, dün yaptığı açıklamada, ”Bugün 140’tan fazla medya, İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı aktiftir. Bu da aslında İran İslam Cumhuriyetinin gücünün göstergesidir.” dedi.

İran Kara Kara Kuvvetleri Komutanı, ‘İran Silahlı Kuvvetlerin altyapısına ve tesislerine atıfta bulunarak, “İlerleme ve kendi kendine yeterlilik, düşmanların artan hayal kırıklığına uğramasına neden olacaktır” dedi.

Tuğgeneral Emir Haydari, kara kuvvetlerinin muharebe kabiliyetinin  önemli ölçüde arttığını ve füzelerin nokta atışlarının en yüksek başarı seviyesine ulaştığını söyledi.

Bu arada İran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı General Muhammed Pakpur da, ”Irak’ın Ayn’el Esed’deki ABD üssüne saldırı ve ırkçı İsrail, ABD ve bazı ülkelerde yapılan hareketler, General Kasım Süleymani’nin şehadeti sonrası İran devletini caydırıcı güce ulaştıran yıkıcı misillemelerdir. Düşman, İran devletine karşı saldırı yapma gücünden yoksundur” dedi.

General Kasım Süleymani’nin mezarını ziyaret eden General Pakpur burada yaptığı açıklamada, General Süleymani’nin  eğittiği güçler ve onun asker arkadaşlarının halihazırda geçmişte olduğu gibi her türlü tehdide karşı koymak için tam hazırlık içerisinde olduklarına değinerek, ”Dünya da bu konuyu Şehid  General Süleymani’nin şehadetinden sonra görmüş ve test etmiştir” değerlendirmesinde bulundu.

General Pakpur ayrıca, Şehid Süleymani’nin yüce kanının intikamının tüm ABD’li yetkililer öldürülse bile alınmayacağını, bu sebeple başka bir yol izlendiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir