FilistinTüm Haberler

Terör rejimi İsrail’in Batı Şeria’ya dünkü saldırılarında şehit olanların sayısı 3’e yükseldi!

Dün (13 Nisan Çarşamba) Batı Şeria’nın kuzey kesiminde yer alan Nablus’un güneyindeki Beyta kasabasında göğsünden yaralanan Muhammed Hassan Assaf’ın şehit olmasından sonra akşam saatlerinde de orta kesimdeki Ramallah bölgesinde ve güney kesimdeki Beytlahim bölgesinde de biri çocuk iki kişi şehit edildi. Böylece Batı Şeria’da işgalcilerin dünkü saldırılarında şehit edilen Filistinlilerin sayısı üç oldu. Çok sayıda insan da yaralandı.

Tıbbi kaynakların ve yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Ramallah ve El-Bire vilayetine bağlı Silvad kasabasında meydana gelen ve saatler süren çatışmalarda bir genç şehit olurken 11 kişi de yaralandı. 

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre Ömer Muhammed Alyan isimli 20 yaşında bir genç işgal askerlerinin attığı gerçek mermilerle göğsünden isabet alarak hayatını kaybetti. 

Sağlık Bakanlığı ayrıca Filistin Tıp Merkezi’ne omuzundan yaralanmış bir gençle, muhtelif yerlerinden yaralanmış beş gencin getirildiğini, durumlarının kontrol altında olduğunu açıkladı. 

İşgal güçleri ayrıca Beytlahim’in batısındaki Husan köyünde meydana gelen çatışmalarda bir çocuğu şehit ederek naaşına el koydu.  Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şehit edilen çocuğun 14 yaşındaki Kusay Fuad Hamamire olduğu belirtildi. Buradaki çatışmalarda 10 kişinin de değişik şekillerde yaralandıkları bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir