Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran Hükümet Sözcüsü: ABD, İran’dan siyasi ve askeri yenilgi almaya alışıktır

İslami İran Hükümet Sözcüsü, Amerika Birleşik Devletleri ve İran halkının iyiliğini istemeyen tarafların uzun yıllardır İran’a yönelik siyasi ve askeri yenilgi almaya alışık olduklarını belirtti.

24 Nisan 1980’de 6 Amerikan uçağı ve sekiz helikopter, bir ABD casus yuvasında alıkonulan 53 Amerikan casusunun salıverilmesi bahanesiyle İran hava sahasına girerdi, ancak bir kum fırtınası sonucu ABD uçakları ve helikopterleri birbirine çarptı ve birkaç ABD’li asker hayatını kaybetti ve böylece söz konusu komplo suya düşürüldü.

Tabas Çölü’ndeki Kartal Pençesi Operasyonu, sonunda çölün sıcak kumlarında bir cehenneme dönüştü ve bu saldırganlık tamamen yenildi.

Bu bağlamda İRNA’nın bildirdiğine göre, İran hükümeti sözcüsü “Ali Behadori Cehromi” Pazartesi günü Tabas olayına atıfta bulunan yazısına ABD’nin İran halkına karşı aldığı çeşitli yenilgiler ve hesap hatalarının İran halkının imanı ve Allah’ın İslami toplumu korumasından kaynaklandığını kaydederek “Kutsal savunma dönemi ve ondan sonraki yenilgiye daha yakın olduğu halde İran’ın kesin zaferiyle sonuçlanan alametlerle doludur. Buna bir örnek yaptırımların yenilgisidir.”diye kaydetti.

Cehromi açıklamasının devamında şöyle dedi: Amerikalılar, benzeri görülmemiş yaptırımların uygulanmasıyla İran toplumunun içeriden çökeceğini defalarca belirttiler, Onlar hatta terörist münafıklarla ortak toplantılarında Tahran’ı işgal etmenin tarihi ve planını da belirlemişlerdi, ancak tüm bu girişimler yenilgiyle sonuçlandı.

İran’a yönelik azami baskı politikaları ve eşi görülmemiş yaptırımların Batı için hezimet ile sonuçlandığını kaydeden Cehromi, ABD ve İran’a yönelik hasmane tutum izleyen tarafların yıllardır İran’a karşı siyasi ve askeri yenilgi almaya alışık olduklarını, bundan ders çıkarmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir