LübnanTüm HaberlerVideo Galeri

Seyyid Hasan Nasrullah: Siyonist rejimin tehditlerinden korkmuyoruz, düşmana karşı her an teyakkuz halindeyiz!

Siyonist İsrail’in askeri tatbikatına tepki gösteren Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, direniş güçlerinin düşmana karşı her an teyakkuz halinde olduğunu belirtti.

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, dün akşam ülkedeki seçimlere dair bir konuşma gerçekleştirdi.

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah Pazartesi günü düzenlenen mitingde yaptığı video konferansı konuşmasında, ”Bugün direnişi silahsızlandırmak ve Hizbullah ve müttefiklerinden kurtulmak isteyenler, Güney Lübnan’a olanları ve halkının Siyonist rejimden çektiği acıları unutmuş durumda.” dedi.

Hasan Nasrullah, küresel enerji krizine değinerek , “Özellikle Ukrayna’ta çıkan savaş sonrası artan enerji ihtiyacı göz önüne alındığında, sahalarımızdaki enerji zenginliğimizi değerlendirmek için altın bir fırsat var.” dedi.

İsrail’in Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerine tepki gösteren Hasan Nasrullah, “Hizbullah, İsrail düşmanının sondaj çalışmalarını engellemek için açık bir tehditte bulunursa, dünyadaki hiçbir enerji şirketi Siyonistlerle işbirliği için bölgeye gelmez. Düşman işgal rejimi, Lübnan gazının çıkarılmasını engellerse, direniş düşmanı bedel ödemeye zorlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Nasrullah, Lübnanlı bazı siyasi grupların seçim kampanyalarında direniş silahlarını bir araç olarak kullandıklarını belirterek, halkın bankalara yatırılan paralarla ilgili endişesinin farkında olmadıklarını söyledi.

Lübnan Hizbullah Genel Sekreteri, direnişin mahkumları serbest bıraktığını ve Lübnan’a gururla iade ettiğini belirterek, güney Lübnan’daki köyleri koruyanın direniş olduğunu ve 16 Ağustos 2006’dan bu yana güneydeki tüm köylerin direniş sayesinde güvenlik içinde olduğunu söyledi.

Nasrullah, “Direnişi silahsızlandırmak isteyenlere sorduğumuzda başka bir seçenek sunmuyorlar, bu yüzden direniş Lübnan’ın stratejik savunma planını son nefesine kadar incelemeye hazır” dedi.

Nasrullah, Beyrut ve Tel Aviv arasındaki sınırların belirlenmesi müzakerelerinde ara buluculuk görevini yürüten ABD’nin tutumunu eleştirerek, “Yürütülen müzakerelerde taraf tutan Amerikalılar Siyonist Rejim’i destekliyor. Onlarla görüşmek Lübnan için olumlu sonuçlar getirmeyecek.” değerlendirmesinde bulundu.

Hasan Nasrullah, direnişin tüm Lübnanlılara ait olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

“Lübnan’ı desteklemek ve petrol kaynaklarının çıkarılmasını isteyenlerden direniş ve müttefiklerine oy vermelerini istiyorum. 15 Mayıs’ta sandık başına gidip askeri direniş için siyasi bir direnişin gerçekleşmesini sağlamalıyız.”

Siyonist Rejim güçlerinin son askeri tatbikatına ilişkin Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri, direniş güçlerinin düşmana karşı her an teyakkuz halinde olduğunu belirterek, “Düşmanın yaptığı tatbikatlardan korkmuyoruz ve Lübnan’a karşı herhangi bir hatayla yüzleşmekten çekinmeyeceğiz.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir