Batı AsyaSuriyeTüm Haberler

Suriye Dışişleri Bakanı: Suriye’deki ABD işgali sona erecek!

Suriye Dışişleri Bakanı, Büyük Şeytan ABD’nin Suriye doğusundaki yasadışı varlığının sona ermekte olduğunu söyledi.

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad, Çarşamba akşamı El-Suriye Kanalı’na verdiği röportajda, işgal altındaki bölgelerin Suriye hükümetinin kontrolüne geri döneceğini ve Suriye Kürt Demokratik Güçlerinin işgalci ABD’nin Suriye’yi terk edeceğini bilmesi gerektiğini vurguladı. 

Suriye dışişleri bakanı, Suriye düşmanlarının Suriye’yi zayıflatmayı ve onu ilkeli konumlarından saptırmayı başaramayınca, ona karşı bir terör saldırısına başvurduklarını söyleyerek ülkesinin siyasi önceliklerini yeniden teyit etti.

Mikdad ayrıca Birleşmiş Milletler’i ve dünya ülkelerini Suriye’deki gelişmeleri derinlemesine ve dengeli bir şekilde incelemeye ve Suriye hükümetiyle işbirliği yapmaya ve anlaşmaya yönelik olumlu ve yapıcı bir siyasi yaklaşımı teşvik etme çabalarını desteklemeye çağırdı. 

El-Mikdad Suriye’nin ulusal çıkarlarını ve Suriye halkının güvenlik, istikrar ve refah beklentilerini dikkate almayan herhangi bir siyasi düşünceye bakılmaksızın, Suriye hükümetiyle doğrudan, sorumlu, ciddi ve tarafsız işbirliği için zamanın çok önemli olduğunu söyledi. 

Suriye hükümeti, doğu ve kuzeydoğu Suriye’deki ABD terör unsurlarının ve bağlı güçlerinin ülkenin petrolünü yağmalamaktan başka bir amacı olmadığını ve bölgeyi terk etmeleri gerektiğini defalarca vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir