Dünyaİmam Ali Hamaneyİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney: Hac ziyaretinde Siyonistlerin komplo ve planları ifşa edilmeli

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, dün Hac ve Ziyaret Kurumu yetkilileri ile bir araya geldi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Hac sezonunun açılmasına değinerek, “İki yıl aradan sonra Cenab-ı Hakk’ın kapanan hac ibadetinin kapısını İranlı hacı adayları ile başka ülkelerdeki kardeşler için açması büyük bir müjdeydi.” dedi.

İranlı hacı adaylarına hitap eden Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, “Sizlere kapıyı açan ve kolaylık sağlayan ilahi davettir. Bu kimsenin lütfu değil.” ifadesini kullandı.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Hac ve Ziyaret Kurumu yetkililerine hitaben, şunları kaydetti:

“Hac ibadeti, İslam ümmetinin birliğinin tecellisidir. Bu birliğin bozulmaması için çalışılmalı. Çünkü özellikle Şiiler ile Sünniler arasında ihtilaf yaratmak, İngilizlerin hilelerinden biridir.

Hac merasimi sırasında yapılması gereken en önemli görevlerden biri Siyonistlerin kurduğu komplolar ile planların ifşa edilmesidir.”

İşgal rejimi İsrail ile ilişkileri normalleştirme yolunda adım atan ülkelere seslenen Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, “Siyonist Rejimle ilişkileri normalleştirmek için kendi uluslarının iradesine göz yumup Amerika’nın isteğini yerine getiren Arap ve Arap olmayan devletler bunun rejim tarafından sömürülmekten başka bir sonucu olmayacağını bilmelidir.” ifadelerinde bulundu.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, hacı adaylarını ağırlayan ülkenin İslam dünyasının çıkarları doğrultusunda hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, “İranlı hacılar başta olmak üzere tüm hacıların güvenliğinin sağlanması, geçmişte yaşanan izdiham felaketi gibi olayların önlenmesi ve Hac fiyatlarında artan maliyetlerin yeniden gözden geçirilmesi İran’ın ciddi talepleri arasında yer alıyor.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir