Batı Asyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Devrim Muhafızları komutanından Körfez ülkelerine uyarı!: Siyonist rejimin ayağını bölgeye sokmayın

İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı ”Fars Körfezi bölgesi ülkelerine Siyonist rejimle ilişki kurmamalarını tavsiye ediyoruz.” dedi.

Amiral Alirıza Tengsiri cumartesi günü İran’ın güneyindeki Büyük Tonb adasında konuşlu birliklere yaptığı ziyarette şunları söyledi:

”Fars Körfezi bölgesi ülkelerine, bölgenin güvenliğini zedeleyeceğinden Siyonist rejimle iletişim kurmamalarını tavsiye ediyoruz.”

Amiral Tengsiri, “Bugün Fars Körfezi coğrafyasında komşu ülkelerin işbirliği ve dayanışmasıyla iyi bir güvenlik var. Eğer herhangi bir nedenle bu bebek katili rejimin ayağını bu bölgeye kim açarsa, bu hem kendisine hem de bu bölgeye güvensizlik, düzensizlik ve  istikrarsızlığına yol açacaktır.” dedi.

Son yıllarda İranlı yetkililer, Batı Asya bölgesi ve Fars Körfezi ülkeleri arasında Siyonist rejimle bir uzlaşmanın sonuçları konusunda uyarıda bulundular.

İlişkilerin açığa çıkması olarak da bilinen uzlaşma, 2020 yılında Siyonist rejim ile BAE arasında eski Başkan Donald Trump yönetimindeki ABD hükümetinin arabuluculuğuyla başladı.

BAE’ye ek olarak, Bahreyn, Fas ve son olarak da Türkiye siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesi sürecine resmen katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir