IrakTüm HaberlerTürkiye

Irak’ın sabrı taştı!: Irak’ta Türkiye’ye karşı askeri hareketlilik artıyor

Irak Dışişleri Bakanlığından Irak Parlamentosu ve Iraklı direniş gruplarına kadar tüm taraflar Türkiye’nin Irak’a saldırılarına sert tepki göstererek Türkiye’nin kendi topraklarına yeni saldırılarına karşı hazırlanmakta olduklarını duyurdular.

Türkiye’nin bildirdiği PKK’yı bastırmak amacıyla aylarca Irak’ın Kuzeyinde Kürdistan ikliminden Ninova eyaletine kadar saldırmasının ardından şimdi yaşanan gelişmeler Iraklıların Türkiye’nin bu ülkedeki eylemlerine karşı tepkilerinin arttığını gösteriyor.

Türkiye’nin askeri operasyonları Irak’ın 300 kilometre içinde yer alan noktaları hedef alıyor. Söz konusu operasyonlar doğrultusunda Türkiye Irak topraklarında onlarca askeri üs inşa etmiş durumda.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye ordusunun Irak topraklarına defalarca helikopter, SİHA ve top ateşi saldırısı düzenlemesinin ardından Irak defalarca Türkiye’yi uyardı ve Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisini çağırarak Bağdat’ın itirazını Ankara’ya iletti.

Ancak Çarşamba günü Türkiye’nin Sincar ilçesine yaptığı bombardımanda Selah Şifan Nasu adlı bir çocuk başta olmak üzere 4 sivil hayatını kaybetti.

Türkiye’nin Irak topraklarına yaptığı saldırılar her ne kadar da PKK terör örgütünü hedef almış olsa da sivillerin söz konusu saldırılarda hayatını kaybetmesi, Iraklıların tepkilerinin artmasına yol açtı.


Türkiye Ordusunun bombardımanında hayatını kaybeden siviller ve özellikle de öldürülen çocuğun fotoğraflarının yayınlanmasının ardından Iraklı medyalar Türkiye’ye ye öfkesini gösterdi.


Irak Medyası Türkiye’nin PKK’nın varlığı bahanesiyle saldırdığı Sinun kasabasındaki Türk Ordusunun saldırısında belediye binasının hedef alındığını ve söz konusu bombardımanda küçük bir çocuğun hayatını kaybettiğini duyurdu.

Türkiye’nin Sincar’a Çarşabma günü yaptığı saldırının ardından Ehlü’l Hak ve Irak Parlamentosu Savunma Komisyonu üyesi başta olmak üzere Iraklı isimler Türkiye’nin eylemlerine sert tepki gösterdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir