FilistinTüm Haberler

İsmail Haniye: Cenin şehitlerinin kanı yerde kalmayacak!

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) siyasi büro başkanı, Siyonistlerin Cenin’de üç Filistinli genci şehit etmesine verdiği tepkide bu şehitlerin kanlarının yerde kalmayacağını söyledi.

İşgalci Siyonistler Cuma sabahı 3 Filistin’li gencin içinde olduğu bir araca ateş açarak, her üç genci de şehit etti.

El-Ahd’ın bildirdiğine göre, İslami Direniş Hareketi Hamas siyasi büro başkanı İsmail Haniye, üç Filistinli şehidin aileleriyle yaptığı telefon görüşmesinde Filistinli gençlerin öldürülmesini kınayarak, Siyonistlerin daha önceden hazırladıkları planla söz konusu gençleri şehit ettiğini belirtti.

Haniye, üç Filistinli genci öldürme cinayetinin bu rejimin Filistin halkına karşı işlediği farklı suçlar dizisinin devamında yer aldığını kaydetti.

Hamas siyasi büro başkanı Filistinli şehitlerin her zaman Filistin’i, Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı savunma yönünde hareket ettiğini ve direniş yolunu seçtiğini belirterek, şehitlerin yolunun devam edeceğini sözlerine ekledi.

Son aylarda işgalci Siyonistler ve yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik cinayetleri çeşitli boyutlarda önemli ölçüde artarken, saldırılarda onlarca Filistinli şehit düşerken yüzlercesi de yaralanmış bulunuyor. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir