Avrupaİran İslam CumhuriyetiTüm HaberlerVideo Galeri

Video – İran Devrim Muhafızları İstihbaratı’ndan diplomat görünümlü ajanlara suçüstü!

İran Devrim Muhafızları Ordusu İstihbarat Kurumu, yabancı büyükelçiliklerle bağlantılı bazı kişilerin ajanlık yaptığı sırada İHA görüntüleriyle tespit edilip suçlarının kanıtlandığını duyurdu.

Devrim Muhafızları Ordusu İstihbarat Kurumu tarafından yayınlanan videoda, yabancı büyükelçiliklerle bağlantılı bazı kişilerin diplomatik faaliyetler yerine ajanlık yaptığı sırada tespit edildiği bildirildi.

Bu diplomatlar, ülkenin yasaklı bölgelerinde toprak ölçümü ile örnek alımı ve ajanlık yaparken, bu kurum tarafından tespit edilerek o bölgelerden ihraç edildiler.

Yine aynı habere göre bu diplomatlar, İran’ın merkezi çölünde yasak bir bölgede topraktan örnekler toplamakla meşgul oldukları bir sırada İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusuna ait İnsansız Hava Araçları (İHA) tarafından tespit edildiler.

Bunlardan biri, ailesi ile birlikte turist adı ile Şehdad Çölü’ne giden İngiltere’nin Tahran Büyükelçi Yardımcısı’dır. Görüntülerde onu bölge toprağını ölçümlediği görüşmektedir. Olayın ilginç yanı tam o sırada Devrim Muhafızları Hava ve Uzay Kuvvetleri’nin o bölgede füze tatbikatı yapmasıdır.

Bu kişi özür diledikten sonra gittiği şehirden ihraç edildi.

Öte yandan Macieh Walczak adlı kişi,ülkedeki bir üniversite ile bilimsel işbirliği adı ile İran’a gelerek turist görünümü ile füze tatbikatı yapıldığı sırada Kirman ve Şehdad Çölü’ne giden diğer yabancıdır. O da bölgedeki toprak, su, taş, tuz ve çiçeklerden örnek almaya çalışıyordu. Walczak, İsrail rejimi ile bağlantılı Polonya’daki Kupernick Üniversitesi’nin biyoloji ve biyoteknoloji başkanıdır.

Öte yandan Avusturya’nın Tahran Büyükelçiliği Kültür Müsteşarının eşi Ronald Geschin de Damgan ilçesine bağlı köylerden birine giderek bölgedeki topraktan örnek almaya ve ölçümlemeye çalışan diğer kişilerden. O daha önce de Tahran’daki askeri bölgelerden birinden fotoğraf çekerken tespit edilmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir