Batı AsyaSuriyeTüm Haberler

Suriye Ordusu savunma hattını güçlendiriyor!: Haseke’nin kuzeyine askeri sevkiyat

Suriye ordusu, Haseke’nin kuzeyindeki Türk ordusu ve bağlı unsurlarının mevzilerinin yakınına yeni askeri teçhizat gönderdi.

Türk ordusu teröristlerle mücadele bahanesiyle yaklaşık iki buçuk yıldır Suriye’nin kuzey ve kuzeydoğusunu işgal ediyor ve bu bölgelerde halen bir grup Türk askeri bulunuyor.

Sputnik’e göre, dün bir Suriye askeri kaynağı, ülke ordusunun Rakka’nın eteklerinde M4 yolunun yakınında Rus askeri polisinin gözetiminde üç yeni askeri karakol inşa edilmekte olduğunu duyurdu.

Sözkonusu Suriye askeri kaynağı, bu yeni askeri karakolların Rakka’nın kuzey banliyölerindeki Al-Traweziye köyü çevresinde inşa edileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak, Suriye ordusunun Haseke ve Rakka vilayetlerini birbirine bağlayan bu yolun bir kısmına odaklanabilmek için set ve prefabrik odalar da oluşturduğunu vurguladı.

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ve Rus güçlerinin Suriye ordusunun yanında bulunduğunu belirten sözkonusu kaynak, “Suriye ordusu, Tel Abyez’in batısında Türk ordusu ve bağlı unsurlarının mevzilerinin yakınına yeni askeri teçhizat gönderdi.” dedi.

Türkiye’nin sürekli tehditlerinden ve işbirlikçilerinin eylemlerinden bıkan bu ülkenin kuzey bölgelerinde yaşayan Suriye vatandaşları, gösteriler düzenleyerek defalarca Türk ordusunun ve işbirlikçilerinin ülkelerini terk etmelerini talep etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir