İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Seyyid İbrahim Reisi, Şehid Hacı Kasım Süleymani’nin ailesiyle görüştü

İran İslam Cumhuriyeti cumhurbaşkanı şehit Süleymani ailesi ile görüşmede, “Düşmanlar gerçeği ters göstermeye ve cellat ile şehit yerini değiştirmeye çalışıyorlar” dedi.

Görüşmenin başında Şehit Kasım Süleymani ailesi cumhurbaşkanının BM genel kurulundaki konuşması için teşekkür ederek, korgeneral Süleymani adının BM kürsüsünde anmasının bölgede İslam inkılabını seven herkesi mutlu ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi dün korgeneral şehit Süleymani ailesiyle görüşmede, şehadet ve fedakarlık kültürünün İran İslam Cumhuriyeti gücünün en önemli unsuru niteleyerek, şehitlerin yüksek konumu ve adının anmasının özellikle ülke yetkilileri başta olmak üzere her insaflı İranlının görevi olduğunu söyledi. 

İranpress’in bildirdiğine göre cumhurbaşkanı görüşmenin devamında İran İslam Cumhuriyeti nizamın gücünü, özellikle hac Kasım Süleymani gibi şehitlerin kanından aldığını belirterek, günümüzde, İslam Cumhuriyeti savunma sanayiindeki inkar edilemez ilerlemelerin yanı sıra yumuşak güce de sahip olduğunu, bunun ise yüzbinlerce şehidin kanı itibarı ile kazanıldığını ve bunun her türlü silahtan daha etkili olduğunu söyledi.

Batı medyasının gerçekleri çarpıtma ve tahrif etme davranışını kınayan Reisi, şunları kaydetti: Bugün sulta rejim, medya imparatorluğunun itibarıyla terör tanımını değiştirmeye ve kendisini terörle mücadelenin kahramanı olarak tanıtmaya çalışıyor. Bu nedenle, bu düşmanın çalışmalarının başarılı olmasına izin vermemek için ağır bir görevimiz var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir