FilistinTüm Haberler

Batı Şeria intifadası büyük bir azamet ve cesaretle sürüyor!: Son 24 saatte 74 direniş eylemi: 4 Siyonist yaralı!

Filistin Veri Merkezi Ma’ati , son 24 saatteki direniş operasyonlarında dört Siyonist’in yaralandığını bildirdi.

Filistin Veri Merkezi Ma’ati Cumartesi günü yayınladığı bir raporda son 24 saatte Batı Şeria ve işgal altındaki Kudüs’te 74 direniş operasyonu gerçekleştirildiğini duyurdu.

Raporda, bu operasyonların, dört Siyonist’in yaralandığı sekiz silahlı saldırıyı kapsadığı belirtiliyor.

Raporda direniş savaşçılarının son 24 saat içinde İsrail devriyelerinin yolunda birkaç kez ev yapımı bombalar patlattığı ve birçok noktada Siyonistlerle silahlı çatışmaya girdiği kaydedildi.
 

Üç günde üç Filistinli’nin şehit olması ve direnişin güçlenmesi

Siyonist Rejim İsrail son üç günde, üç Filistinli genci şehit düşürerek Filistin direnişinin tekrar yoğunlaşmasına neden oldu.

Son üç günde Siyonist Rejim İsrailli katiller tarafından şehit düşürülen üç Filistinli genç isim ise Uday El Tamimi, Muhammed Fadi Nuri ve Salah Bariki’dir. 

Uday el Tamimi, 22 yaşında, Muhammed Fadi Nuri 16 yaşında ve Salah Bariki  ise  19 yaşında Siyonistler tarafından şehit düşürülmüş durumdadır. 

Bu Filistinli şehitlerin yaşı, Filistin direnişinde sadece bir kuşak farkı olmadığını, direnişin düşünce ve davranış kalıbının da yeni Filistin nesline aktarıldığını gösteriyor. Bu bağlamda Lübnan Hizbullah Hareketi yaptığı açıklamada ve yayımladığı bildiride şunları vurguladı:” Şehit Uday el-Tamimi, Filistin halkının gücünün ve bu ülkenin kutsal toprakları uğruna fedakarlık etmeye hazır olduğunun bir simgesidir. ”    Görünen o ki Siyonist rejim bu konudan öfkeli ve bu nedenle Filistinlilere, özellikle de çocuklara ve gençlere yönelik şiddetini artırdı.

Bir diğer konu da genç Filistinli “Uday el-Tamimi”nin geçen Çarşamba gecesi on günden az bir sürede ikinci operasyonda şehit olmasıdır.  Yaklaşık iki hafta önce Uday el-Tamimi, Şa’fat operasyonunda bir Siyonist askeri öldürdü ve başka bir Siyonisti yaraladı. Çarşamba gecesi bir Siyonisti daha yaraladı ve kendisi de  şehit oldu. Şehit el-Tamimi bu ikinci operasyonu Siyonistler tarafından arandığını bildiği halde gerçekleştirdi. Yani bu genç Filistinli şehadeti kucakladı ve ölmekten korkuya kapılmadı ve ikinci operasyon için tereddüt etmedi. İslami Cihad Hareketi siyasi ofis üyesi Yusuf Hassaniye ise, Şehit el-Tamimi’nin tüm kötülük, cinayet, terör, nefret ve komplo araçlarına karşı kararlılığını zayıflatmadığını söyledi.

Şehit el-Tamimi’nin bu şehadet eylemi ve hareketi Filistinlilerin ona ulusal kahraman demelerine neden oldu. Kudüs kentindeki İslami Cihad hareketinin sözcüsü “Muhammed Hammade” bu konuda şunları söyledi: “Şehit Uday el-Tamimi, her Filistinlinin kalbinde bir şeref ve şan kaynağıdır ve nesiller ondan bahsedecektir. Kahraman Uday el-Tamimi’nin arandığı sırada Kudüs’ün göbeğinde başka bir operasyon gerçekleştirme eylemi, işgalcileri tekrar küçük düşürmek oldu.”

Üçüncü husus, Şehit el-Tamimi’nin eyleminin, işgalci Kudüs rejiminin güvenlik ve istihbarat sisteminin sorgulanması anlamına gelmesidir. Bu arada, Siyonist rejim en gelişmiş güvenlik ve istihbarat servislerine sahip olduğunu iddia ediyor. Aslında Filistin İslami Cihad sözcüsünün de belirttiği gibi Şehit Tamimi’nin eylemi Siyonist rejimin istihbaratına ve güvenliğini küçük düşürüp horlaştırmaktan başka bir şey değildi ve bu da rejimin öfkesine neden oldu ve Filistinlilere yönelik şiddeti artırmalarına yola açtı.

Filistinlilerin direniş operasyonlarında bir diğer önemli nokta da bu operasyonları Batı Şeria gençlerinin yürütmesidir. Bu yılın başından bu yana, 124’ü Batı Şeria’da ve 51’i Gazze Şeridi’nde olmak üzere 175 Filistinli şehit oldu.Son olarak Nablus’un batısındaki “Deyr Şeref” köyünde Filistinliler ile Siyonist askerler arasında çıkan çatışmada 48 kişi yaralandı. Bu da gösteriyor ki Gazze ve Batı Şeria halkı arasında Siyonistlere karşı direnmek için bir fikir birliği oluşmuş ve Siyonistler de bu konuda son derece korkmuş ve endişeli görünüyor. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir