İran İslam CumhuriyetiTüm HaberlerVideo Galeri

Devrim Muhafızları: Tatbikatın mesajı barış ve dostluktur / Sınırlarımızı değiştirmeye çalışanlar sert karşılık görür!

İran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Koordine İşlerinden Sorumlu Komutan Yardımcısı General Ali Ekber Purcemşidiyan, Devrim Muhafızları’nın Aras bölgesinde düzenlediği tatbikatın mesajının dostluk ve barış olduğunu ifade ederek, ”Bölge sınırlarında değişikliği tahammül etmeyiz ve İsrail rejiminin bölge sınırlarında yer almasına karşı gerekeni yapacağız” dedi.

Tebriz Cuma Namazı hutbeleri öncesi konuşan General Purcemşidiyan, Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri’nin Aras bölgesinde bir hafta süren tatbikatına işaret ederek, ”Bu, Silahlı Kuvvetlerimizin gücünün bir parçasıydı. Silahlı Kuvvetlerimiz Allah’a tevekkül ederek ve kendi seçkin güçleri ile güncel yerli silahlarına dayanarak hizmet etmektedir. Bugün biz yerli kapasitelere, yerli imkanlara ve gençlerimize dayanarak ülkeyi savunuyoruz. Bu tatbikat, gücümüzün zirvesinde kritik Kafkasya bölgesinde Aras Nehri kıyısında düzenlendi ve birkaç mesaj içeriyordu” diye konuştu.

General Purcemşidiyan konuşmasını şöyle sürdürdü:

”Bu tatbikat sırasında çoğunlu Doğu Azerbaycan ve Erdebil illerine ait yüzden fazla makine ve ekipman kullanılmakla birlikte 300 kilometreyi aşkın bir filu oluşturan büüyk askeri ekipmanlar sınıra doğru hareket ederek halk tarafından sıcak karışalandı.

İleri düzey kamikaze droneları, türlü füzeler, zırhlı araçlar ve savaş araçları, tatbikat sırasında görücüye çıkan silahlardı.

Tatbikatın dost ve komşu ülkelere mesajı işbirliği be barıştır. Ancak komşu ülkelerimizde bulunan ve ülkemizde fitne peşinde olan düşmanlarımız bilmeliler ki topraklarımızın neresinde olursa olsun sert karşılık görecekler. Bu yüzden durumlarını belli etmeleri lazım.

Komşu ülkeler, İsrail rejiminin varlığının İran’ın evhamı olduğunu iddia etti. Ancak biz de bunun evham olmasını umuyoruz, zira eğer İsrail rejiminin bölgedeki varlığı gerçekse bunun sonuçlarına katlanmalı ve hesap vermeliler.

Sınırda yaşayan halkın güvenliği bizim için önemlidir ve hayati ve ekonomik çıkarlarımız burada ve kırmızı çizgimizdir. Bugün pratikte uyarıda bulunduk ve Silahlı Kuvvetlerimizin bölgedeki varlığı da bu önemi gözler önüne sermektedir.

Azerbaycan ve Ermenistan halkları bize tehdit değiller ve komşular, ancak tehdit orada yaşanan olaylar ve İsrail ile Nato’nun varlığıdır. Biz bunu görmezden gelemeyiz.

Sınırların değiştirilmesi çok önemlidir. Azerbaycan istediğini elde etti, Katabağ özgürleştirildi ve biz de tebrik ettik, ancak eğer bugün bir tecavüze yeltenirlerse ve İran’ın binlerce yıllık Avrupa güzergahı olan sınırlarımız değiştirilmeye çalışılırsa sert karşılık görecekler”.

General Pakpur: Bizim kırmızı çizgimiz İran’ın milli menfaatleri

İslami İran Sipahiler Ordusu Kara Kuvvetler Komutanı “İran’ın milli
menfaatıyla güvenliği bizim kırmızı çizgimizdir. Bu konuda hassas
olduğumuz için İktidar Tatbikatını düzenledik” dedi.

ülkemizin kuzeybatısındaki Aras bölgesinde dün İktidar askeri
tatbikatı devam ederken, İslam İnkılabı Muhafızları (Sipahiler) Ordusu
Kara Kuvvetler Komutanı General Pakpur, Mugan Parsabad halkına
hitaben yaptığı konuşmasında “İran’ın milli menfaatıyla güvenliği bizim
kırmızı çizgimizdir” diye vurguladı.
General Pakpur konuşmasının devamında Mugan’ın eklim özelliği
nedeniyle verimli topraklara sahip olduğu ve buyüzden ülkenin özel
bölgelerinden biri sayıldığına değinerek “Yaklaşık 10 gündür bu bölgede
büyük bir tatbikatı gerçekleştirmekteyiz” dedi.
General Pakpur daha sonra, Aras ve Kafkasya bölgelerinin özel bir
hassasiyete sahip olduklarını hatırlatarak “Düşmanımız, yani işgalci İsrail
rejimi çeşitli şirketler kalıbında kuzey komşularımızdan bazılarında sınır
bölgelerinde karargahlar kurmakta. Tabi biz şüphesiz bu katil rejimin
bizim sınır bölgelerimizde karargah kurmaalrına müsaade etmeyiz” diye
vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir