İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Şehit Mevlevi Abdulvahid Rigi’nin ailesinden İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamaney’e şükran

İran’ın Haş kenti İmam Hüseyin (S) camii imamı şehit Mevlevi Abdulvahid Rigi’nin ailesi, İslam inkılabı rehberine hitaben bir mesaj yayınlayarak şükranlarını dile getirdi.

İran’ın Sistan ve Belucistan eyaleti ile bölgenin önde gelen alimlerinden olan Haş kenti  İmam Hüseyin (as) Camii’nin Sünni imamı Movlevi Abdulvahid Rigi, 8 Aralık’ta kimliği belirsiz kişilerce kaçırılarak şehit edilmişti.

İran İslam Cumhuriyeti Enformasyon Bakanlığı, 14 Aralık’ta yaptığı açıklamada, bu cinayetle ilgili olarak 3 kişinin ülkeden kaçarken tutuklandığını bildirdi.

İRNA’nın haberine göre; Şehit Movlevi Abdulvahid Rigi’nin ailesinin mesajında, ”Bu terör olayının başlangıcından bu yana, İran’ın Sistan ve Belucistan Güvenlik Kurulu’na, üç gücün ve ilgili güvenlik ve kolluk kuvvetlerinin başkanlarına ve İslam inkılabı rehberine özel şükranlarımızı sunmak istiyoruz. Zira cinayetten sonra gece gündüz tüm kapasite ve yeteneklerini kullanarak hareket etmiş ve bu mazlum şehidin öldürülmesinin üç ana failinin en kısa sürede tespit edilerek tutuklanacağını duyurmak istiyoruz.” denildi.

Bu mesajın devamında ise şu ifadelere yer verildi: Yapılan ve sürdürülmekte olan sürekli çabalarla bu terör eyleminin diğer faillerinin ve liderlerinin de yakalanarak hukuka ve adalete teslim edilmesini temenni ederiz.

Mevlevi Abdulvahid Rigi’nin katili tutuklandı

Tasnim haber ajansı, şehit İslam alimi Movlevi Abdulvahid Rigi’nin katilinin tutuklandığını duyurdu.

Tesnim haber ajansının haberine göre İran güvenlik güçleri, İmam Hüseyin (a.s) Camii İmamı Movlevi Abdulvahid Rigi’nin şehadetinin failini tutukladılar. 

İran’ın Sistan ve Belucistan eyaleti ve bölgenin önde gelen alimlerinden olan Haş kentindeki İmam Hüseyin (a.s) Camii’nin Sünni imamı Movlevi Abdulvahid Rigi, Perşembe günü kimliği belirsiz kişilerce kaçırılarak şehit edilmişti. 

Movlevi Abdulvahid Rigi, barış ve uzlaşma yönünde etkili rol oynayan ve insanları sakinleşmeye davet eden kişiliğiyle bilinen bir alimdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir