Batı AsyaFilistinTüm Haberler

Siyonistleri Hizbullah ve Hamas korkusu sardı!: Kuzeyden ve güneyden günlük binlerce füze fırlatılacak!

Tel Aviv yetkilileri arasındaki çatışmaların ve anlaşmazlıkların artmasının ardından İbranice medya ve araştırma merkezleri Siyonist rejimi, savaş başlarsa Filistin direnişinin işgal altındaki topraklara her gün binlerce füze gönderileceği konusunda uyardı.  

İbranice yayın yapan medya kuruluşları ve araştırma merkezleri Siyonist rejimin müstakbel Başbakanı Benyamin Netanyahu liderliğindeki yeni kabinesini, savaş başlarsa Filistin direnişinin işgal altındaki topraklara her gün binlerce füze gönderileceği konusunda uyardı.  

Batı Şeria’daki çatışmaların artması, Siyonist rejimin müstakbel Başbakanı Benyamin Netanyahu liderliğindeki yeni kabinesinin siyasi-güvenlik sorunlarıyla yüzleşmeye hazır olması, Tel Aviv’i büyük bir savaşın başlayacağı konusunda uyarmasına neden oldu.

İsrail Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü bu uyarılarla ilgili bir raporda; “İsrail ordusu iki cephede savaşa (Hizbullah’a ve Gazze’deki Filistinli gruplara atıfta bulunarak) hazırlanmalı. Direniş ekseni ile çıkması muhtemel ve her gün binlerce roketin İsrail’e doğru fırlatılmasıyla sonuçlanabilecek bir savaşa hazır olmalı dedi.

Bu araştırma enstitüsü raporunun devamında şu şekilde söyledi: “Savaş sırasında İsrail, birçok yönden benzeri görülmemiş bir ateş gücüyle hedef alınacak ve Hizbullah’ın Suriye’den ve muhtemelen Irak’tan fırlatılabilecek düzinelerce veya yüzlerce uzun menzilli hassas füzeye ek olarak günde 1000’den fazla füze ateşleneceğini tahmin ediyoruz.”

İbranice yayın yapan Yediot Aharonot gazetesi de Siyonist rejim yetkilileri arasındaki güvensiz siyasi farklılıklara işaret ederek, “İşgalci rejimin eski savaş bakanı Benny Gantz, halefi Bezalel Smotrich’in düşünce ve politikalarına karşı çıkıyor ve Netanyahu’yu siyaseti güvenliğin derinliklerine taşımakla suçluyor.” ifadesini yazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir