Batı AsyaSuriyeTüm Haberler

Suriye’nin kuzeyindeki ABD üssüne füzeli saldırı!

Suriye’nin doğusundaki Deyrizor kentinde Amerikan güçlerinin konuşlandığı üssüne roket saldırısı yapıldığı bildirildi.

Arap medyasına göre, Suriye’nin doğusundaki Deyrizor bölgesinde bulunan ABD’ye ait askeri üs roketle hedef alındı.

Yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada, saldırının ardından askeri üste şiddetli patlama sesi duyulduğu bildirildi.

Rus haber ajansı Sputnik, Deyrizor’un doğusundaki Amerikan güçlerinin en büyük askeri üssü olan el-Omer petrol sahası üssünün Cumartesi gecesi bilinmeyen bir saldırıya hedef olduğunu ve bu sırada üssün çevresinde ve el’Omer sahasının içinde yeşil alanda çok sayıda patlamanın yaşandığını duyurdu. 

Yerel Suriye kaynaklarından alıntı yapan Sputnik, Omer petrol sahasındaki patlama sesinin bu bölgedeki tüm köylerden duyulacak şekilde şiddetli olduğunu bildirdi. 

Bu şiddetli ve güçlü patlamalardan sonra, Amerikan savaş uçakları  ve insansız hava araçları el-Omer Meydanı çevresindeki kasaba ve köylerin semalarında geniş çapta devriye uçuşu yaptı. 

Şimdiye kadar Amerikan askerleri arasındaki hasarın miktarı ve olası yaralanmalar açıklanmadı.

23 Kasım’da el’Omer petrol sahası yine füze ve roketlerin hedefi olmuştu.

ABD ordusu, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) silahlı oluşumları ile birlikte, Suriye’nin en büyük petrol ve doğalgaz yataklarının bulunduğu Deyrior, Haseke ve Rakka bölgelerinin kuzeyindeki toprakları kontrol ediyor.

Şam yönetimi, Amerikan askerlerinin ülke topraklarındaki varlığını “işgal ve petrol hırsızlığı amacıyla devlet korsanlığı” olarak nitelendiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir