Batı AsyaIrakTüm Haberler

Direniş güçlerinin ABD üslerini vurmasının ardından Irak Hizbullahı’ndan Amerikalılara uyarı!

Irak Hizbullah taburları, direniş üslerine herhangi bir saldırı olması durumunda doğrudan hedef alınabilecekleri konusunda Amerikalıları uyardı.

Irak Hizbullah taburlarının sözcüsü Ebu Ali el-Askeri, Suriye halkının Amerikan işgaline karşı yürüttüğü direniş harekatını kutlayarak şu uyarılarda bulundu: “ABD, Mücahidleri ve karargahımızı hedef alarak herhangi bir aptallık yaparsa, Hizbullah taburları da doğrudan bölgedeki Amerikan karargahını hedef alacaktır.”


Ebu Ali el-Askeri, Irak Hizbullah taburlarının Amerikan üslerine yönelik saldırıda hiçbir rolü olmadığını ve karargahlarının hedef alınmadığını açıkladı.


Cuma gecesi, Deyrizor’daki iki petrol ve gaz sahası “Koniko” ve “El Ömer”deki Amerikan işgalinin iki yasadışı üssü roket saldırılarıyla hedef alındı.


Haber kaynakları, Suriye’de El Ömer petrol sahasında Amerikan işgaline ait üsse 20’den fazla roket atıldığını bildirdi.


Bir Amerikan askeri kaynağı El-Cezire’ye bu roket saldırılarında en az bir Amerikalının yaralandığını söyledi.


Bir ABD askeri kaynağı, ABD hava savunmasının Suriye’nin doğusunda bir ABD mevzisine saldıran 3 İHA’dan 2’sini düşürdüğünü iddia etti.


Aynı zamanda ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suriye’nin doğusundaki Deyrizor’u hedef alan ABD uçaklarının Katar’daki Al-Adeed üssünden havalandığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir