FilistinTüm Haberler

Hamas’tan Dünya Kudüs Günü arifesinde siyonistlere uyarı!

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, Dünya Kudüs Günü Arifesinde siyonistlerin Mescid-i Aksaya, namaz kılanlara ve Filistin halkına yönelik her türlü aptalca ve ahmakça girişimleri konusunda uyarıda bulundu.

Siyonist işgalciler şom planlarını gerçekleştirmek için Mescid-i Aksa’yı zaman ve mekan yönünde  bölmeye çalışıyorlar. Bu amaçla Mescid-i Aksa’da Filistinlilere karşı yeni bir şiddet dalgası başlatan Siyonist güçler, çarşamba sabahı Mescid-i Aksa’nın avlusunda bulunan Kıble mescidi içinde ibadet edenlere saldırarak  onları mescitten kovmaya çalıştılar.

Siyonistlerin söz konusu saldırısında 200’den fazla ibadet halindeki Filistinli yaralandı  400 kişi tutuklandı.

IRNA’ya göre, Hamas hareketi Salı günü yaptığı açıklamada Siyonist rejimi Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırının bölgenin güvenlik ve huzuru ile tüm Müslümanların inançlarına yönelik bir tehdit olduğu konusunda uyardı.

Hamas yaptığı açıklamada Filistin halkını Mescid-i Aksa’da geniş çapta dua ve itikafa katılmaya ve bu kutsal mekanı savunmaya davet etti.

Filistin direniş grupları daha önce yaptıkları açıklamada Filistinlilerin farklı cephelerde gösterdiği direnişi övmüş ve bunların başında Mescid-i Aksa’da itikaf yapanların gelmesiyle birlikte bu camideki varlığın ve itikafın yoğunlaştırılmasını talep etmişti. radikal Siyonistlerin günlük saldırılarına ve bu İslami kutsal mekana yapılan saygısızlığa karşı koyma amacı haline geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir