Batı AsyaFilistinLübnanTüm Haberler

Hizbullah: İmam Humeyni (r.a), Kudüs’ü özgürleştirmenin yolunu gösterdi

Lübnan Hizbullahı’nın yürütme konseyi başkanı, İmam Humeyni -ra-, Kudüs’ün kurtuluş yolunun ana hatlarını çizdiğini ve herkesi işgal altındaki toprakların kurtuluşu için birleşmeye çağırdığını söyledi.

El Ahd Haber Sitesinin raporuna göre Lübnan Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Şeyh Seyyid Haşim Sefiyoddin, Lübnan’da Uluslararası Kudüs Günü münasebetiyle düzenlenen “Kudüs Kalkanı: Batı Şeria Yeni Bir Çağa Doğru” siyasi toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi: İmam Humeyni -ra- mübarek Ramazan ayının son Cuma gününü Dünya Kudüs Günü ilan ettiğinde, İsrail düşmanı ayaklarının sarsıldığını hissetti ve yetkilileri, İran’da yaşananların bölgeyi sarsan bir olay olduğunu duyurdu.

Sefiyoddin şunları da ekledi: İmam Humeyni, Kudüs sadece Filistinlilerin değil, tüm Müslümanların ve dünyanın tüm özgür insanlarınındır derdi.

Lübnan Hizbullahı’nın Yürütme Konseyi Başkanı, Siyonist rejimin Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya hitaben yaptığı konuşmada, 44 yıl aradan sonra direnişin bugün de devam ettiğini ve etkilerinin bariz olduğunun altını çizdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir