Bilim & Teknolojiİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran Savunma Bakanlığı, İran hava sahasına giren düşmana ait 2 casus uçağın hacklendiğini duyurdu! (detaylar)

İran Savunma Bakanlığına bağlı Elektronik Sanayi Şirketi CEO’su, İran’ın hava sınırları yakınında İran elektronik harp sistemleri tarafından iki düşman casus uçağının hacklendiğini duyurdu.

İran Elektronik Sanayi Şirketi CEO’su Tuğgeneral Emir Rastegari, Tesnim haber ajansının savunma muhabiri ile detayları yakında yayınlanacak olan detaylı konuşmasında, bu şirketin elektronik harp alanındaki başarıları hakkında şunları söyledi: “Bugün, dünyadaki elektronik harp sistemlerinin çalıştığı frekans bantlarına karşı tespit ve karşı tedbir sistemlerine sahip olduğumuzu açıklıyorum. Dolayısıyla düşmanın elektromanyetik dalgalarının tüm boyutlarını izleyip ona göre saldırı gerçekleştirebiliyoruz.”

Devamında, “Bugün ülke çetin bir savaşın içinde olmayabilir ama elektronik bir savaşın içindedir ve belki birileri bunu çok fazla anlamıyor, biz yıllardır ülkenin uzay ve hava sınırını korumak için elektronik savaşın içindeyiz ve bunu deneyen her saldırgan gücümüzün farkına vardı.” ifadesini kullandı.

Emir Rastegari şöyle devam etti: “Bir süre önce bir düşman uçağı FIR (hava sahası) sınırlarımıza girdi ve bilgi toplamak için dalgalar yaymaya başladı. Biz bu uçağı sıkıştırdık ama düşman pilotu kendi sisteminin arızalı olduğunu düşündü ve üsse seslenerek “benim sistemim arızalandı geri geliyorum” dedi.

SAİran’ın CEO’su şu ifadeleri kullandı: “Ertesi gün iki düşman uçağı daha uçtu ve onu kanat kanat takip etmeye başladı, bu sefer ikisini de bozduk ve o bant genişliğinde bu kabiliyeti elde ettik.”

“Karıştırmaya başlar başlamaz, bu iki uçak yer sistemlerimizin onları karıştırdığını anladılar ve üslerine “karıştırıcı burada çalışıyor ve artık çalışamayız” dediler.

Emir Rastegari son olarak, “Bugün silahlı kuvvetlerde bu yetenek var ve bir tehdit gördüğümüzde birkaç yüz kilometre içinde onu bozabiliyoruz.” dedi.

Son günlerde İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Şehram İrani, Hürmüz Boğazı’nda ülkenin kara sularına giren ABD’ye ait bir nükleer denizaltının tespit edildiğini ve uyarıldığını duyurmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir