İmam Ali Hamaneyİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney: İslam, Tam Bir Şekilde Topluma Geçirilerek Manasını Bulmalı

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, dün ülke genelinden iki binden fazla dini ilimlerde okuyan talebe, alim, hoca ve yöneticiyi kabulünde, ”dini ilimler merkezlerinin ve din alimlerinin vazifelerinin İslami maarifi anlatmak ve bunun toplumda gerçekleşmesi için çaba göstermektir” diyerek, ”ulema peygamberlerin mirasçısı olarak tevhidin uygulamaya geçmesi için çaba göstermelidir’ açıklamasında bulundu.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, bugün insanların dine ve İslam’a susamışlıklarına temasla, hatta islam dünyasının dışındaki toplumlara da İslam dininin tanıtılmasında dini ilimler merkezlerine geçmişe göre daha da büyük görev düştüğünü belirterek, ”bugün ülke içinde dini ilimler ve alimler konusunda halkın gösterdiği ilginin geçmişle ve İslam inkılabından öncesiyle mukayese edilmeyecek kadar iyi olduğunu’ söyledi.


Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, dünyanın değişik yerlerinde dine olan ilginin azaldığı şeklindeki düşüncenin yanlış olduğunu aksine daha da arttığını belirtti.


Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, dini ilimler yerlerini, İslami öğretim ve onun toplumda kazandırılmasının merkezi olarak gördüğünü belirterek, ”dinin topluma tanıtılması dini ilimler havzalarının en önemli vazifeleri arasındadır ve diğer bir vazife de, dini öğretinin halkın hayatında gerçekleşmesi için çaba göstermektir’ dedi.


Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Kuranı Kerim’den bazı ayetlere temasla, peygamberin vazifesinin yalnızca İslam’ı tanıtmak olmadığını bundan dolayı da İslam peygamberinin tevhidin hayata geçirilmesi için çaba gösterdiği ve böylece İslam’ın tam bir şekilde toplumda manasını bulması ve gerçekleşmesi için mücadele ettiğini söyledi.


Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, ”Alimlerin de enbiyanın varisçileri olarak İslam’ın halkın yaşamında gerçekleşmesi için çaba göstermeleri gerektiğini ve bunun örneğinin rahmetli imam Humeyni’de (ra) görüldüğünü ve onun gibi çaba göstermek gerektiğini hatırlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir