Bilim & Teknolojiİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

General Celali: İran İslam Cumhuriyeti, Siber Güç Bakımından Bölgede Birinci Sırada

İran’ın sivil savunma kurumu Başkanı General Golam Rıza Celali, İran İslam Cumhuriyeti siber güç bakımından bölgede birinci sırada yer aldığını açıkladı.


Salı günü bir TV programına katılan General Celali, siber tehditler ve şebeke güvenliği hakkında yaptığı açıklamada, İran İslam Cumhuriyeti bu tür tehditlere karşı koymak üzere kayda değer seviyeye ulaştığını ve her türlü tehdidi çok kolay bir şekilde bertaraf edebileceğini belirtti.


İran’ın sivil savunma kurumu Başkanı General Golam Rıza Celali, İran bu yılki siber fuarda daha önceki fuarlara nazaran siber sistemlerin sayısı ve dikkati bakımından yüzde 400 ilerleme kaydettiğini ifade etti.


Amerika’nın Venezuela’da elektrik şebekesine saldırısı ve bu ülkenin stratejik sanayiini aksatmasına işaret eden General Celali, Amerika dünyada en güçlü siber saldırgan ülke olduğunu belirterek şöyle dedi:


Amerika’nın bu davranışı, yerli sistemlere yönelmenin önemini gösteriyor. Bu yüzden tüm kurumlar hayati önem arzeden sistemlerini korumak için yerli sistemlere yönelmeleri gerekiyor. Sivil savunma kurumu bu konunun en ciddi takipçisidir.


İran’ın sivil savunma kurumu Başkanı General Golam Rıza Celali siber savunma milli merkezinin açılması konusunda da araştırma projeleri ile ilgilenen konseydi bu merkezin açılmasına vurgu yapıldığını, zira dışa bağımlılığı azaltmak ve siber tehditlere karşı siber savunmaya geçmek bir zaruret olduğunu kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir