Batı AsyaFilistinGenel

İsrail, Gazze’de Hamas lideri İsmail Haniye’nin 3 oğlunu ve torunlarına suikast düzenledi.

Filistin direniş hareketi Hamas’ın siyasi büro şefi İsmail Heniye’nin üç oğlu, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzey kesimindeki bir mülteci kampına düzenlediği hava saldırısında şehit edildi.

Yerel medya kuruluşları oğulları Hazem, Amir ve Muhammed olarak tanımladı.

Çarşamba öğleden sonra El Şati mülteci kampındaki bir aracı hedef alan saldırıda Haniyeh’nin torunları da hayatını kaybetti.

İsrail ordusundan henüz herhangi bir yorum gelmedi.

İsrail, 7 Ekim 2023’te Mescid-i Aksa Fırtınası Operasyonu’na hazırlıksız yakalanınca Gazze’de çatışma başlattı. Bölgedeki sağlık bakanlığının verilerine göre, o tarihten bu yana rejim Gazze’de çoğu kadın ve çocuk olmak üzere yaklaşık 33.500 kişiyi öldürdü.

Son ölümler Hamas’a bağlı El Aksa TV kanalı ve Haniye ailesi üyeleri tarafından sosyal medyada doğrulandı.

“Üç oğlumun ve torunumun şehadetiyle bizlere bahşettiği bu şereften dolayı Allah’a hamd ediyorum. Haniyeh yaptığı açıklamada, bu acı ve kanla halkımız, davamız ve milletimiz için umut, gelecek ve özgürlük yaratıyoruz” dedi.

“Şehit evlatlarım zamanın şerefine, mekânın şerefine, sonun şerefine kavuştular. Çocuklarım Gazze Şeridi’nde halkımızın yanında kaldı ve Şeridi terk etmedi.”

Haniyeh, Gazze’deki Filistinli ailelerin, çocuklarının ve sevdiklerinin kanıyla ağır bir bedel ödediğini, son aylarda İsrail vahşeti nedeniyle ailesinden 60’a yakın kişiyi kaybettiğini söyledi.

“İşgal, liderlerin evlatlarını hedef alarak halkımızın kararlılığını kıracağına inanıyor. İşgalcilere bu kanın bizi ilkelerimizde ve topraklarımıza bağlılığımızda daha da kararlı kılacağını söylüyoruz.”

“Düşman amacına ulaşamayacak, kaleler düşmeyecek. Düşmanın öldürme, yok etme ve soykırım yoluyla elde edemediği şey, müzakereler sırasında elde edilemez” dedi.

Rejim, Filistinlilerin oğullarını öldürerek konumlarını değiştireceğini düşünüyorsa yanılsama içinde olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir