Batı AsyaDünyaFilistinGenelİran İslam CumhuriyetiLübnanYemen

Hizbullah: İran samimi sözünü eşi benzeri olmayan bir cesaretle yerine getirdi… ve operasyon yeni bir aşamaya geçiyor.

Hizbullah, İran’ın askeri operasyonunu kutluyor ve İsrail işgalinin saldırıları ışığında bunun doğal ve meşru bir hak olduğunu vurguluyor.

Hizbullah, İran’ın “Gerçek Vaat” askeri operasyonunun hedeflerine doğru bir şekilde ulaştığını doğruladı ve bunun, ABD’nin ve onun uluslararası müttefiklerinin ve bölgesel araçlarının, “şok edici” olarak tanımladığı İran saldırısına yanıt vermedeki katılımına rağmen yapıldığını vurguladı. ”

Hizbullah, Pazar günü yaptığı açıklamada, İran İslam Cumhuriyeti’nin liderlerini ve halkını tebrik ve tebrik ederek, operasyonun uzun vadeli siyasi ve stratejik hedeflerinin “ard arda ortaya çıkacağını” belirterek, operasyonun büyük bir askeri operasyon olduğunu vurguladı.

Sürecin, tüm Filistin meselesi düzeyinde ve işgalle yaşanan tarihi çatışma düzeyinde, “Arap ve İslam milletimiz ile dirençli ve mazlum Filistin halkı için kaçınılmaz zafere giden yolda yeni bir aşama oluşturduğunu sözlerine ekledi.”

Hizbullah, İran’ın tehditlere, korkutmalara ve baskılara rağmen “nitelikli ve benzeri görülmemiş bir yanıt, cesur ve bilge bir karar” olarak değerlendirdiği bu yanıtta doğal ve yasal hakkını kullandığını vurguladı. 

Diğer taraftan Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Sekreteri Yaser El-Houri, Al-Mayadeen’e İran İslam Cumhuriyeti’nin kendisini savunma hakkını kullandığını vurguladı. 

Al-Huuri, İran operasyonunu değerlendirme kriterlerinin yalnızca işgale verdiği maddi zarara göre değil, aynı zamanda işgalciye ve destekçilerine verdiği manevi, psikolojik, siyasi ve medya zararına göre belirlendiğine dikkat çekerek, Tahran Mescid-i Aksa Tufanı’na benzer olarak israil varlığını aşağılama konusunda ustalaştı.” dedi.

Sana hükümetinin Yemen Dışişleri Bakanlığı, İran’ın işgalci yapıya yönelik askeri saldırısının “meşru ve yasal olduğunu ve uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler Şartı’na uygun olduğunu” vurguladı. 

Açıklamada, “Siyonistlerin uzlaşmazlığı ve Gazze Şeridi’ndeki suçları Orta Doğu bölgesindeki gerilimi artırıyor” dedi.

Filistinli direniş grupları ise İran’ın yasal tepkisini övgü dolu açıklamalarda bulundular. Bunun işgalin suçlarına karşı doğal bir tepki olduğunu ve devam eden “El Aksa Tufanı” savaşında da etkisinin olduğunu vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir