Batı AsyaDünyaFilistinGenelİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran’ın tepkisi… ve askeri taktiklerde ilerleme olasılığı

Füze saldırısı, İran’ın bir alarm anında bölgedeki Amerikan hava savunma ağını okumasına ve sert davranmasına olanak sağladı; bu da uzmanlara göre gelecekte İran’ın ileri düzey askeri taktiklerinin temelini attı.
İran İslam Cumhuriyeti, düşman varlığı içindeki belirlenmiş ve belirlenmiş hedeflerine yürüyüşlerini ve füzelerini fırlatarak bölgenin askeri ve siyasi haritasına Siyonistler ve onların Arap müttefiklerinden önce Amerikalılara hitap eden yeni bir denklem düzeyi çizdi.
İran Devrim Muhafızları’nın işgalci yapıya karşı başlattığı bu devasa füze harekâtı ile İran, düşmanı istihbarat yoluyla tanıma aşamasından, düşmanın hava savunma teşkilatları, operasyonel taktikleri ve yapılabilecek diğer konulardaki yeteneklerini bilme aşamasına geçmiştir.
Bu bağlamda İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nasser Kanaani, Amerikan yönetimine, sorumsuz eğilimleri takip etmek yerine İran’ın Siyonist işgal varlığına karşı tepkisini kabul etme çağrısında bulundu ve şunları vurguladı: “İran’ın işgalci yapıya karşı attığı adım, meşru müdafaa ve işgale tepkiydi. Varlığın saldırılarına karşı Tahran’ın profesyonel bir şekilde hareket ettiğini, yanıtın mantıklı ve sorumlu olduğunu vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir