DünyaFilistinGenel

ABD Senatosu’nda “elleri kanlı” protestocular Austin’i boykot ediyor.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırganlığını reddeden göstericiler, ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi’nde yapılan duruşmada ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in konuşmasını yarıda kesti ve Gazze Şeridi’nde akan kanı simgeleyen kırmızı boyaya bulanmış avuçlarını kaldırdı.

Austin, Washington’un politikasına karşı yapılan gösteri sırasında, “İsrail’in Gazze’de soykırım yaptığına dair hiçbir kanıtımız olmadığını” söyleyerek, göstericilerin “Gazze’deki çocukları kurtarın” ve “ateşkes” sloganlarını hemen reddetti ve şu tarihte oldu: “7 Ekim berbattı.” dedi.

Austin’in açıklamaları, Senatör Elizabeth Warren’ın “uluslararası yetkililerin İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısını hukuki açıdan soykırım olarak değerlendirebileceğini” doğrulamasının ardından geldi.

Warren şunları ekledi: “Gazze’de soykırımın işlendiğine dair yeterli kanıt var” ve “İsrail’in yaptığının yanlış olduğunu” belirterek, “çocukları ve sivilleri aç bırakıyor ve yoğun nüfuslu bölgelere bomba atıyor” dedi.

Göstericiler, ABD’nin “İsrail’e fon sağlamayı ve soykırım suçlarını desteklemeyi bırakmasını” talep etti. Ayrıca ABD’nin İsrail’i mali olarak desteklemek yerine kaynaklarını sağlığa ve iklim değişikliğiyle mücadeleye ayırması gerektiğini söyledi.

Göstericiler, ABD Savaş Bakanı’nın provokatif olarak nitelendirdikleri açıklamalarına yanıt olarak Washington’daki Senato kafeteryasını kapatarak, “Gazze yemeden Senato yemek yiyemez” sloganı attılar.

Capitol Polisinin tüm göstericileri tutuklamış olması ise dikkat çekicidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir