Batı AsyaTüm Haberler

BAE, Arap Dünyasına Son Kurşunu Sıktı

Batı Asya uzmanı, BAE’nin sadece Filistin halkına ihanetle kalmadığını, ondan önce Arap dünyasına ihanet ederek, Arap birliğinin hasta vücuduna ve Arap vahdeti sloganına son kurşunu sıktığını söyledi.

Batı Asya meseleleri uzmanı Nasır Kenani “toprağa karşı barıştan hiçe karşı barışa!” başlıklı makalede BAE ve korsan rejim anlaşmasını, Arap birliğinin çatlamış vücuduna bir başka ağır darbe olarak siyonist rejime karşı Arap vahdeti sloganının dağılmasına sebep olduğuna işaretle, şöyle dedi:

“Birleşik Arap Emirlikleri’nin tek başına İsrail’i resmiyete tanıması pratikte Arap barış planının beynine sıkılan son kurşun oldu.”

Kenani yapılan anlaşmanın siyonist rejime karşı Arapların silahsızlanması anlamında olduğuna işaretle, yapılan anlaşmanın Filistin’in yararına olacağı iddianın güneş kadar açık bir yalan olduğunu söyledi.

Batı Asya uzmanı İran İslam cumhuriyetinin son 40 yılda direniş eksenine verdiği desteğin hiçbir zaman Arap hükümetlerinin zararına olmadığına işaretle, şöyle dedi:

“Bu destek Arap hükümetlerin İsrail’e karşı dayanma ve pazarlık gücünü arttırdı. Fakat Arap hükümetleri İran ve direnişe karşı olmakla kendilerine darbe indirdiler ve İsrail’e karşı teslim oldular.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir