Genelİran İslam Cumhuriyeti

Varşova konferansı düşmanın zaafını gösterdi

İslam İnkılabı Rehberi, başarısız geçen Varşova konferansına işaret ederek, ‘ABD yetkilileri, kendi müttefik devletleri ile bazı zayıf devletleri İran karşıtı Varşova konferansına davet etmesine rağmen, bu konferans başarısız oldu. Bu da zaaf göstergesidir’ dedi.

Bugün açıklamalarda bulunan İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah İmam Ali Hamanei, düşmanın zayıflayınca sinirlenerek kargaşa yaratmaya çalıştığını belirterek, ‘Bu devrim zayıf bir fidanken, tüm düşmanlar birleşti ancak bir şey yapamadı. Bugün güçlenen bu devrim ağacı karşısında ise hiç bir halt edemezler’ ifadesini kullandı.

Sonuçsuz Varşova konferansının düzenlenmesi ve görünüşte Müslüman ülkelerin İsrail ve ABD gibi müttefik olmasının, bu ülkelerin haysiyetlerini ayaklar altına neden olduğunu dile getiren Ayetullah İmam Ali Hamanei, ‘Bu insanlar kendi halkı içinde de saygınlığa sahip değiller’ değerlendirmesinde bulundu.

İranlı yetkililere de seslenen Ayetullah İmam Ali Hamanei, ‘Düşmanı tanıyın ve onun ister sinirlenince ve isterse gülümserken ona aldanmayın’ diye konuştu.

Batılıların davranışlarının gerçek anlamda sahtekârca olduğuna değinen İslam İnkılabı Rehberi, ‘Amerikalıların durumu bellidir. Onlar kılıçla kuşanmışlar. Ancak Avrupalılara da dikkat ediniz, çünkü onlar sahtekârlıkla davranıyor. Yetkililere nasıl davranmaları gerektiğini söylemiyorum ancak onlara aldanmamaları gerekmektedir’ diye ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir