İmam Ali Hamaneyİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney: İslam’ın Bakışı, İslam Cumhuriyeti’nin Genelinedir

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, İslam dünyasında, İslam’ın ihyası ve gerçek anlamda İslami yaşama eğiliminin çok fazla olduğunu belirterek, bugün İslam’ın bakışının İslam Cumhuriyetinin geneline olduğu söyledi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, 4 Mart’ta İslami Fıkıh ve İslam Bilimleri Enstitüsü’nün üyelerini kabulünde yaptığı açıklamada, tüm İslam ve Arap ülkeleri halkının gözü ve kulağının İran İslam Cumhuriyeti üzerinde olduğunu söyledi.


Günümüz İslam dünyasının İran halkının inkılapçı hareketine ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Batı ve Doğu’nun maddi medeniyetleri ile hayal kırıklığına uğramış milletlerin İslami yaşamaya eğilimli olduklarına dikkat çekti.


İslam’da aile konusunun önemine de dikkat çeken Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, eşlerin ve ailelerin, erkeklerin başarılarındaki rolünün çok yüksek olduğunu belirtti.


Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, eğer insanın eşi, eşlik eder ve onunla beraber adım atar ve hedefe giderse ilerlemenin çok hızlı olacağını söyledi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir