LübnanTüm Haberler

Şeyh Naim Kasım: İran İslam Cumhuriyeti Tüm Mücadele Meydanlarından Zaferle Çıkmıştır

Lübnan Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, ABD Başkanı Donald Trump’ın Devrim Muhafızlarını terör örgütü listesine alma kararını kınayarak, İran İslam Cumhuriyeti’nin şimdiye kadar tüm mücadele alanlarından başarıyla ayrıldığını belirtti.


Şeyh Kasım, ABD’nin Devrim Muhafızları’na karşı küstah kararının İran’ın haklarının ihlali olduğunu belirterek, İran İslam Cumhuriyeti’nin her daim en ağır yaptırımlar ve çatışmalarla karşı karşıya olduğunu, ancak her daim mücadeleleri kazandığını vurguladı.


Şeyh Kasım, İran ve Devrim Muhafızları’na karşı ABD yaptırımlarını destekleyenlerin geçmişteki gibi hayal kırıklığına uğrayacaklarını belirterek, direniş cephesinin küresel emperyalizm karşısında dimdik durduğunu kaydetti.


Hizbullah Genel Sekreteri de çarşamba günü yaptığı konuşmada, Devrim Muhafızları’nı savunarak, ABD’nin “terörizmin kendisi” olduğunu belirtmişti.


Irak İslam Yüksek Meclisi Başkanı da, Trump’ın Devrim Muhafızları’na karşı hasmane girişimini kınayarak, Devrim Muhafızları’nın terörle mücadelede Iraklı mücahitler için en iyi danışman ve IŞİD’i yenmekte en güçlü kuvvet olduğunu ifade etmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir