Tüm HaberlerYemen

Yemen Hizbullahı Lideri Seyyid Abdulmelik El-Husi: Füzelerimiz Gerektiği Zaman Riyad ve Abudabi’yi Hedef Alacaktır

Yemen Ensarullah Hareketi Genel Sekreteri Amerika’nın Yemen’de savaşı sürdürmekten yana olduğunu belirterek, Yemen halkının zafere ulaşmak ve ABD’nin sultasından kurtulmak için direndiklerini kaydetti.


Muhabirimizin verdiği habere göre, Ensarullah Genel sekreteri Abdulmelik Bedreddin el Husi dün televizyondan yaptığı açıklamada, Yemen halkının direniş meydanlarındaki geniş varlığının, bir milletin kahramanlıkları ve kararlılığının göstergesi olduğunu belirterek, halkın tecavüz ve saldırıların beşinci yılında başarılı direnişinin, saldırganların yenilgisine neden olduğunu kaydetti.


Ensarullah genel sekreteri açıklamasında ayrıca, saldırgan Suudi koalisyonun Yemen’e yönelik saldırılarının süresinin uzamasının halkın sebat ve direnişinde hiç bir etkisinin olmadığını düşmanın saldırganlığa dayalı isteklerinin onların yenilgisiyle sonuçlandığını belirtti.


el Husi, Yemen halkının girişim ve direnişinin yasal ve kanuni olduğunu, saldırgan Suudi koalisyonun girişimi ise Yemen’in içişlerine müdahale sayıldığını vurguladı.


Yemenli yetkili açıklamasının devamında ayrıca, Suudi rejiminin Yemen halkına saygılı davranması ve şeytani planlardan el çekmesi gerektiğini kabul etmesi gerektiğini belirtti.


Yemen ordusunun saldırgan güçlerle mücadele gücüne sahip olduğuna da değinen El Husi, “Gerektiği zaman füzelerimiz Riyad, Abudabi ve onların en önemli ve hassas noktalarını hedef alacaktır” açıklamasında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir