FilistinTüm Haberler

Siyonist İşgal Güçlerinin Tüm Engellemelerine Rağmen 40 Bin Filistinli, Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kıldı

İşgal güçlerinin tüm kısıtlamalarına ve Kudüs’ün Eski Belde semtini giriş çıkışa kapatmasına rağmen bugün (26 Nisan Cuma) on binlerce Filistinli Cuma namazını Mescid-i Aksa’da kıldı.


Kudüs kentinden ve çevresinden, 1948’de işgal edilen topraklardaki beldelerden yaklaşık 40 bin kişinin Mescid-i Aksa’ya gittiği, Batı Yaka’dan da az sayıda kişinin Cuma namazı için Mescid-i Aksa’ya ulaşmayı başardığı ifade edildi.


İşgal güçlerinin bugün Yahudi bayram günleri bahanesiyle Kudüs’ün Eski Belde semtini giriş çıkışa kapatması nedeniyle trafikte büyük yoğunluk yaşandığı bildirildi.


Filistinli kaynaklar, işgal güçlerinin Kudüs kent merkezinde, Eski Belde semtinde ve çevresinde güvenlik önlemlerini yoğunlaştırdığını söyledi.
İşgal güçlerinin birçok yolu demir barikatlarla kapattığı, özellikle El-Amud Kapısı bölgesinden geçen ve Mescid-i Aksa kapılarına uzanan El-Vad Caddesi’nde işgal polislerinin ve askerlerinin devriye gezdiği belirtildi.


Kaynaklar, işgal güçlerinin kısıtlamaları ve yoğun güvenlik önlemleri sebebiyle Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya ulaşmakta güçlük çektiklerini kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir