Tüm HaberlerYemen

Yemen Hizbullahı, el-Cuf Eyaletinde 20 Suudi İşbirlikçi Askeri Öldürdü

Yemen güvenlik kaynakları, ülkenin kuzeyinde yer alan el-Cuf eyaletinde en az 20 Suudi rejimi işbirlikçisinin öldürüldüğü veya yaralandığını bildirdiler.


Fars haber ajansına göre, askeri bir kaynak Ensarullah haber sitesine yaptığı açıklamada, ”Yemen güçlerinin dün el-Cuf eyaletinin el-Maslub bölgesinde saldırı operasyonu yaptığını ve bu operasyonda Suudi rejimi işbirlikçilerinden bir çoğunun öldüğü ve yaralandığını bildirdi.


Bu arada alınan bir başka habere göre, Suudi rejimi savaş uçaklarının dün Yemen’in kuzeyinde yer alan Saide eyaletine düzenlediği saldırılarda bazı sivillerin yaralandığı anlaşılıyor.


Öte yandan BM Yemen’in Hudeyde kentinde çatışmalar nedeniyle aylar sonra ulaşılabilen değirmenlerdeki tonlarca unu, bozulmadan kurtarmaya çalışıyor.


BM Yemen Koordinatörü Lise Grande, yaptığı yazılı açıklamada, Yemen’in liman kenti Hudeyde’de yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgi verdi.
Grande, BM ekibinin Hudeyde’nin Kızıldeniz kıyısında bulunan değirmenlerde 4 milyon insanı bir ay beslemeye yetecek miktarda una ulaştığını ifade etti. Çatışmalar nedeniyle aylardır değirmenlere erişim sağlanamadığını kaydeden Grande, bu değirmenlere ulaşmak için çatışan taraflardan izin alındığını belirterek, bunu “olumlu bir adım” olarak değerlendirdi.


Yemenli taraflar, BM himayesinde İsveç’in başkenti Stockholm’de 6-13 Aralık 2018’de gerçekleştirilen istişare toplantılarında esir değişimi, Hudeyde’de ateşkes, limanlar ve Taiz ile ilgili anlaşma imzalamıştı.
Ülke açlık, kolera, çatışma ve hava saldırıları sonucunda bedelini sivillerin ödediği büyük bir insanlık dramına sahne oluyor.
Suudi rejimi ise Amerika ve batının desteğinde bu ülkede kan dökmeye devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir