Tüm Haberler

Büyük Şeytan ABD Boşa Kürek Çekiyor: Siyonist Trump, İran’a Karşı Yeni Bir Yaptırım Kararı Daha Aldı

“Düşman, düşmanlığını yapmaya devam ediyor” ABD yönetimi, İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik hasmane girişimlerinin devamında İran’ın demir çelik, bakır ve alüminyum sektörünü hedef alan başka bir yaptırım kararı aldı.


ABD Başkanı Donald Trump, İran ile 5+1 Grubu arasında imzalanan nükleer anlaşmadan ülkesini çekmesinden tam bir yıl sonra İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik yeni bir yaptırım kararı aldı.


ABD ile İran arasındaki gerilim iyice tırmanırken ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın demir, çelik, bakır ve alüminyum sektörlerine yaptırım getiren başkanlık kararına imza attı.


Beyaz Saray, ABD Başkanı Trump’ın imzaladığı başkanlık kararnamesini yazılı bir açıklamayla duyurdu.


Söz konusu başkanlık kararına göre ABD yönetimi, İran’ın demir, çelik, alüminyum ve bakır sektörlerini hedef alan yaptırımları uygulamaya koyuyor.


ABD’nin İran’la nükleer anlaşmadan ayrılmasının birinci yıl dönümüne rastlayan kararname hakkında Trump, “Bugün İran’ın petrol-dışı en önemli ihracat gelirlerinin kaynağı olan demir, çelik, alüminyum ve bakır sektörlerine yaptırımlar getiren başkanlık kararına imza atıyorum” ifadelerini kullandı.


Trump, İran’ın nükleer anlaşma sürecinde terör odaklarına destek vermeye devam ettiğini, füzeler geliştirdiğini ve bölgesel çatışmalarda rol oynadığını iddia ederek, “Aldığımız kararlar neticesinde artık İran terörü desteleme fonlarını bulmakta zorlanıyor, ekonomisi beklenmedik bir depresyona giriyor, hükümet gelirleri kuruyor ve enflasyonu kontrolden çıkıyor.” iddialarında bulundu.


ABD’nin İran’a yönelik maksimum baskı kampanyasının başarılı olduğunu ileri süren Trump, son dönemde yönetiminin aldığı yeni yaptırım kararlarını örnek olarak gösterdi.


Trump yönetimi, 8 Mayıs 2018’de, 2015’te imzalanan İran’la nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak çekildiğini açıklamıştı.


Sonrasında Tahran yönetiminin petrol ihracatını hedef alan yaptırımları uygulamaya koyan ABD, nisan ayında İran Devrim Muhafızlarını ‘yabancı terör örgütleri’ listesine almıştı.


İran İslam Cumhuriyeti, ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilmesi ve Avrupalı ülkelerin nükleer anlaşma çerçevesinde kendi yükümlülüklerini ve İran’a verdikleri sözlerini yerine getirmemesinin ardından dün zenginleştirilmiş uranyum ve ağır su satışını durdurma kararı aldı.


İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçi de dün yaptığı açıklamada, İran’ın bu zamana kadar nükleer anlaşmadaki yükümlülüğünü yerine getirdiğini belirterek, ‘İran, nükleer anlaşmadan çıkmayı gündemine almıştır’ dedi.


Irakçi, hiç bir ülkenin İran’ı, nükleer anlaşmadan çıkışı konusunda suçlayamayacağını zira İran’ın bütün taahhütlerini yerine getirdiğini ve son girişiminin de yine nükleer anlaşmaya göre olduğunu söyledi.


Dışişleri Bakan Yardımcısı, İran’ın nükleer anlaşmadan çıkmadığını ama karşı tarafın taahhütlerine bağlı kalmaması halinde İran’ın nükleer anlaşmadan çıkmayı gündemine alacağını ve bunun aşama aşama olacağını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir