Tüm Haberler

Trump’tan Gülünç İddia: İran Yakında ABD İle Görüşecek

Amerikan başkanı Trump, dün gece yaptığı açıklamada, yeniden İran İslam Cumhuriyeti’nin en kısa zamanda Amerika ile görüşeceğini iddia etti.


İRNA’nın haberine göre, Trump twitter’den yaptığı açıklamada, İran ile ilişki konusunda farklı görüşlerin gündemde olduğunu ve kendisinin kesin ve nihai kararı vereceğini yazarak ‘İran’ın Amerika ile çok yakında görüşmek isteyeceğinden eminim’ yazdı.


Amerikan başkanı, daha önce de bunun gibi hayal ürünü açıklamalarda bulunarak, İran İslam cumhuriyeti yetkililerinin yeni bir anlaşma için kendisi ile temas kuracakları zamanı geleceğini iddia etmişti.


Amerikan başkanı Trump, bu iddialarda bulunurken İran İslam İnkılabı Rehberi Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, salı gecesi İran İslam Cumhuriyeti yetkililerine hitaben yaptığı açıklamada, ‘Amerika ile müzakere diye bir gündemimiz yok’ dedi.


Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, İran milletinin düşmanlara karşı seçeneğinin bütün alanlarda mukavemet-direniş olduğunu çünkü şimdiki Amerikan yönetimi ile müzakerenin çifte zehir olduğun söyledi.


Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Amerika’nın başını çektiği İran İslam inkılabı düşmanlarının İran milletini hedef alan baskı ve yaptırımlarla onları ve İslam nizamını dize getireceklerini sandıklarını ama onların bu girişimlerinin İran halkı ve devletinin düşmanlara karşı daha da kararlı mücadelesine vesile olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir