FilistinTüm Haberler

Ramazan’ın İkinci Cuma’sında 200 Bin Kişi Mescidi Aksa’da Cuma Namazı Kıldı

İsrail işgal güçlerinin bütün engellemelerine rağmen mübarek Ramazan ayının ikinci Cuma’sında Cuma namazı kılmak için Batı Yaka bölgesinden, Kudüs’ten ve 1948’de işgal edilmiş bölgeden Mescidi Aksa’ya gelenler büyük bir kalabalık oluşturdu.


İslami Vakıflar İdaresi işgal yönetiminin güvenlik organlarının çıkardığı bütün engellere ve zorluklara rağmen Ramazan’ın ikinci Cuma’sında Mescidi Aksa’da Cuma namazı kılanların sayısının 200 bini bulduğunu dile getirdi.


Bu arada işgal güçlerinin binlerce kişinin de Mescidi Aksa’ya girmesini engellediği ve ayrıca 40 yaş alt sınırı uygulayarak bu yaşın altındakileri içeri sokmadığı ifade edildi.


Mescidi Aksa’da Cuma namazı kılabilmek için bugün sabahın erken saatlerinden itibaren kırk yaşın üstündeki Filistinliler bu kutsal mabede akın etmeye başladılar.


İşgal güçleri ise Mescidi Aksa’ya girişleri zorlaştırmak için sabahın erken saatlerinden itibaren buraya çıkan bazı caddeleri kapattılar. Ayrıca Mescidi Aksa’ya yakın bazı mahalleleri araç trafiğine kapatarak sadece uzaktan Mescidi Aksa’ya yolcu getiren otobüslerin girmesine izin verdi.


İşgal güçleri Eski Kudüs’ün bazı kapılarına, caddelerine ve mahalle girişlerine demir barikatlar kurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir