Tüm HaberlerYemen

Yemen Hizbullahı Sözcüsü: Suudi Rejiminin Cinayetleri, Siyasi ve Askeri Başarısızlığından Kaynaklanıyor

El-Alem’in bildirdiğine göre Ensarullah hareketi sözcüsü Muhammed Abdusselam Sana’da işlenen cinayetlerin saldırgan güçlerin siyasi ve askeri başarısızlıklarından kaynaklandığını söyledi.

Suudi saldırgan koalisyonu savaş uçaklarının dün Yemen’in başkenti Sana’ya düzenlediği saldırıda şehit sayısı, aralarında 4’ü çocuk olmak üzere 6’ya yükseldi. Saldırıda 71 Yemenli de yaralandı.


Yemen alimler birliği de Suudi saldırgan güçlerin, sivil yerleşim alanlarına yönelik saldırı ve cinayetlerini kınadı.Yemen el-Mesire TV kanalı, Suudi savaş uçaklarının dün Sana’ya saldırılarında bir çok evin tahrip edildiğini, kurtarma yardım ekipleri ve gönüllü sivillerin, enkazdan cesetleri çıkarma çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

BAE, Arabistan ve bazı Arap ülkeleri, Amerika’nın desteği ile Mart 2015’ten itibaren Yemen’e karşı savaş başlatarak, ülkeyi hava, kara ve denizden ablukaya aldı. Arabistan ve müttefiklerinin Yemen’de yaktıkları savaş ateşi şimdiye kadar en az 16 bin kişinin ölümü, on binlercesinin yaralanması ve milyonlarcasının da avare olmasına sebep oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir