İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Tuğgeneral Ali Fedevi: Amerika’nın İran Karşısında Siyasete Başvurması İran’ın Gücünün Göstergesidir

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutan Vekili Tuğgeneral Ali Fedevi, Amerika’nın İran İslam Cumhuriyetine karşı siyasetlerinin, caydırıcılığa dayalı olduğunu belirterek, “Amerika’nın bu caydırıcılığa dayalı siyaseti İran’ın ilahi vaat gereği gücünün artmasının göstergesidir” dedi.

İRNA’nın haberine göre, Ali Fedevi, dün Tahran’ın güneyinde yer alan Şehr Rey ilçesinde bir etkinlikte yaptığı konuşmada, İran’ın gücünün bizzat düşmanlar tarafından da itiraf edildiğini belirterek, ”Amerika’nın bölgeyle ilgili siyasetlerinin yenilgiye uğradığı bir gerçektir ve ‘geçmişte olduğu gibi Amerika’nın zorbalıklarına karşı İran halkının birlik ve beraberliği yine Amerika’nın hedeflerinin gerçekleşmesine engel olacaktır’ dedi.


Tuğgeneral Fedevi, Suudi rejiminin elebaşını yaptığı koalisyon güçlerinin Yemen’de aldıkları yenilgilere de işaretle, ‘Suudiler ve işbirlikçileri, Yemen’de ne yapacaklarını şaşırıp kalmışlardır’ dedi.


İran devrim muhafızları ordusu komutan vekili, Yemen halkının düşmanlarına karşı gelişmiş silahlara sahip olmamasına rağmen onlara karşı mücadele etmeyi sürdürdüğünü ve bunun da düşman karşısında ancak imanla mümkün olabileceğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir