Bilim & Teknolojiİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran’ın Yerli Üretimi “15 Hordad” Hava Savunma Sistemi Görücüye Çıktı

İranlı uzmanların emeği ile tasarımı ve yapımı gerçekleştirilen “15 Hordad” hava savunma sistemi, Savunma Bakanı General Emir Hatemi’nin katılımı ile düzenlenen törende görücüye çıktı.

Muhabirimizin haberine göre, Savunma Bakanı General Hatemi Pazar günü “15 Hordad” hava savunma sisteminin görücüye çıktığı törende yaptığı konuşmada, bu sistem düşman savaş uçaklarını ve İHA’larını 150 kilometre mesafeden tespit edebildiğini ve 120 kilometre menziline girdiğinde de hedefine odaklanarak imha ettiğini belirtti.

General Hatemi, 15 Hordad hava savunma sistemi ayrıca radarlara yakalanmayan uçan nesneleri de 85 kilometre mesafeden tespit ettiğini ve 45 kilometre menziline girdiğinde de hedefe odaklanarak imha ettiğini vurguladı.

General Hatemi bu sistemin bir başka seçkin özelliği hedeflerin üzerinde eşzamanlı odaklanma yeteneği olduğunu belirterek, 15 Hordad hava savunma sistemi eşzamanlı olarak 6 hedefin üzerinde odaklanarak her altı hedefe ateş edebildiğini ve imha görevini yerine getirdiğini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir