İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Ali Laricani: Petrol Tankerine Saldırı, Yaptırımların Devamıdır

İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, Amerika milleti onursuz bir siyasi çetenin esiri olduklarını, bu zümrenin ne konuştuklarını bile bilemediklerini belirtti.

Pazar günü meclis genel kurulunun açık oturumunun açılışında konuşan İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani, Amerika Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun diplomasiden yararlanma yönündeki iddiasına gösterdiği tepkide şöyle dedi:

Bu sözleri, iktisadi terör uygulamaları ile kendilerinin ifade ettiği üzere bir millete en ağır yaptırımları dayatan ve inkılapçı bir millete savaş açan bir ülkenin Dışişleri Bakanı söylüyor. Acaba bu dayatmalar diplomatik uygulama mıdır?

İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani şöyle devam etti:

Acaba Amerika devletinin Suud hanedanını mazlum Yemen milletine karşı silahlandırması, siyasi uygulama mıdır? Acaba cesur Filistin milletine karşı siyonist işgalci İsrail rejimine çok yönlü askeri destek vermek, siyasi uygulama mıdır?

Umman denizinde petrol tankerlerinin yaşadığı şaibeli hadiseye de temas eden İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani şöyle ekledi:

Bu tür hareketlerle İran’a dayatılan iktisadi yaptırımları tamamlama hareketidir, zira Amerikalı yetkililer yaptırımlardan sonuç alamadılar. Özellikle Amerika’nın bu alanda tarihî mazisi ve dünya savaşında kendi gemilerini Japonya topraklarına yakın bir yerde hedef alarak böylece savaş için gerekli gerekçeleri ürettiklerini unutmamak gerekir.

İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani ayrıca Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile görüşmesinde akılcı ve izzetli beyanatını takdirle karşılayarak şöyle dedi:

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney titiz bir şekilde ve güçlü bir istidlalle İran milletinin ABD sömürü devinin zulmüne karşı mantığını beyan ettiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir