SuriyeTüm Haberler

Beşar Caferi: Yabancı Güçler Suriye’den Çekilmeli

Suriye’nin BM daimi temsilcisi dün yaptığı açıklamada, Suriye’de insani durumun iyileşmesi, Amerika komutanlığındaki yabancı askerlerin Suriye topraklarından çekilmesini gerektirdiğini söyledi.

BMGK’nin “Suriye’de insani durum” hakkındaki oturumda konuşan Beşar Caferi, ecnebi güçlerin siyasi, askeri ve ekonomik müdahalelerine karşı mücadelenin, bu ülkede insani durumu iyileştirebileceğini söyledi.

Suriye’den tüm yabancı güçlerin çıkması ve bu ülkeye yönelik tüm tek taraflı girişimlerin iptal edilmesini isteyen Caferi, Şam yönetiminin Suriye halkına yardım etmek ve teröristlerin facia boyutundaki eylemleri ardından ülkenin onarımı, kalkınması ve ilerlemesi için hizmette kusur etmeyeceğini belirtti.

Söz konusu oturuma katılan Rusya daimi temsilcisi de BMGK üyelerinin Suriye gerçeklerini doğru şekilde algılamadıklarını söyledi.

Vasily Nebenzya Şam ve müttefiklerinin askeri girişimlerinin, terörizm odağı ile mücadele hedefinde olduğuna değinerek, Moskova’nın Suriye’de barış ve güvenliğin tekrar sağlanma bağlamındaki girişimlerine devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir