AfrikaNijeryaTüm Haberler

Nijerya’da Şeyh İbrahim Zakzaki’nin Serbest Bırakılması İçin Protesto Gösterileri Sürüyor

Nijerya halkı, bu ülkenin İslami hareket lideri Şeyh Zakzaki’nin derhal cezaevinden serbest bırakılması için gösteri yaptı.

Protestocular, Zakzaki ve hanımının serbest bırakılmalarına dair mahkemenin kararına rağmen serbest bırakılmamalarını attıkları sloganlarla kınarlarken, onların serbest bırakılıncaya kadar gösterilerin devam edeceğini bildirdiler.

Bu arada Nijerya Ulusal Meclisi, polis ile bir grup protestocu arasında çıkan çatışmalar sırasında çıkan olaylar üzerine kapatıldı.

Her iki taraf da olaylar hakkında birbirlerini suçladı. Polis kaynaklarından yapılan açıklamada, iki memurun ateşli silah ile bacaklarından vurulduğu ve altı memurun ise sopa ve taş kullanan kişiler tarafından yaralandığını açıkladı.

Nijerya İslami Hareketi (IMN) üyesi Abdullahi Muhammed Musa’nın açıklamasına göre, polis meclis binasına barışçıl bir şekilde girmeye çalışan iki protestocuyu öldürdü.

İnsan hakları gruplarına göre Nijeryalı güvenlik güçleri, 2015 yılından bu yana büyük ölçüde barışçıl protestolara misillemede bulunarak grubun 400 üyesini öldürdü.

Polis kaynakları, Salı günkü olaylarda 40 protestocuyu tutukladıklarını söyledi. Görgü tanıkları, polisin protestoculara karşı göz yaşartıcı gaz kullandığını ve bölgeden duman görüldüğünü söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir