Filistinİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hamas’ın Üst Düzey Yetkilisi İran Ziyaretini “Tarihi ve Stratejik” Olarak Niteledi

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri, Hamas heyetinin İran’a gerçekleştirdiği ziyaretin tarihi ve stratejik olduğunu belirtti.

Aruri, bu ziyaretin İslam ümmetinin zor döneminde ve Filistin karşıtı planların arttığı ve bölgedeki gerginliğin üst seviyede olduğu bir dönemde gerçekleştiğini ve bundan dolayı tarihi ve stratejik olduğunu söyledi.

Aruri, ‘’İran, Gazze Şeridi’nin ablukasına rağmen Filistin’e yardım için hazır olduğunu belirtti. İranlılar Filistin’i desteklemekten çekinmiyorlar. Bizim İran ile ilişkilerimiz İslam dünyasının Siyonist rejim aleyhindeki birliğine yöneliktir ve hiçbir Arap ülkesine karşı değil.’’ dedi.

Bazı Arap ülkelerinin Hamas üyeleri ve sempatizanlarını tutuklamalarının üzücü olduğunu belirten Aruri, bunun bu ülkelerin tarihinde kara bir leke olacağını söyledi.

Aruri, siyonizm ve bölgeyi İsrail işgaline uygun dizayn etmeye çalışan ABD hegemonyasına karşı direniş için İran ile tek yönlü ilişkiyi geliştirmek istediklerini Tahran’a net şekilde açıkladıklarını söyledi.

Aruri, “Yüzyılın Anlaşması” olarak bilinen ABD’nin Batı Asya(Orta Doğu) barış planına ilişkin Arap ve İslam dünyası halklarının bu yönde oluşturulacak, İsrail’in de içinde bulunduğu yeni eksenin karşısında olduğunu vurguladı.

Aruri, bu yeni eksenin Batı Asya’da ırkçı İsrail’i normalleştirmeye çalıştığına dikkati çekti.

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri başkanlığındaki Hamas heyeti, cumartesi günü başlayan dört günlük ziyaret kapsamında İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamenei, İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani ve diğer bazı üst düzey yetkililerle bir araya gelmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir