Tüm Haberler

Siyonist Pompeo Yeniden İran’ı Ziyaret Etme Talebini Gündeme Getirdi

Amerika Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran milletine dayattıkları iktisadi terörü görmeksizin bir kez daha İran’a gelmek ve İranlı yetkililerle görüşmek istediğini açıkladı.

Pazar günü twitter hesabında, Tahran’a ziyaret talebini gündeme getirdiği Bloomberg haber sitesine verdiği mülakatın bir bölümünü yayımlayan ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, geçen gün Tahran’a gelmeyi ve İran milleti ile yüz yüze görüşmeyi önerdiğini yazdı.

Pompeo, İran yönetimi bu talebi reddettiğini iddia etti.

Amerika devletinin BM heyetlerine ev sahipliği yapma yükümlülüğüne işaret etmeksizin “Biz ifade özgürlüğünden zevk alan Zarif’in Amerika’ye gelmesinden korkmuyoruz” ifadesini kullandı.

Amerika Dışişleri Bakanı Pompeo geçenlerde Amerikalı medya organlarının İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile mülakat talebinde bulunmalarını eleştirmişti.

Amerika devleti BM heyetlerine ev sahipliği yapma yükümlülüğüne aykırı bir harekette İran Dışişleri Bakanı Zarif ve beraberindeki heyete vize verme konusunda geciktirmenin yanı sıra İran’ın diplomatik heyetlerinin New York kentinde hareket alanına da kısıtlama getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir